Probele din dosarul penal al lui Adrian Nastase au fost afisate pe pagina electronica a Camerei Deputatilor, lucru criticat de DNA. Expertii juridici au afirmat ca acestea ar putea fi declarate nule dupa ce Camera Deputatilor a publicat toate probele stranse de Directia Nationala Anticoruptie impotriva fostului premier si a sotiei acestuia in cazul Zambaccian in ultimii trei ani.

Potrivit Realitatea TV, DNA se afla in imposibilitatea de a mai pastra confidentialitatea informatiilor din dosarul in care Adrian Nastase este cercetat pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in inscrisuri.

Raportul a fost trimis de catre procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, si a fost inregistrat la Secretariatul General al Camerei Deputatilor pe 19 iunie 2008. Camera Deputatilor a publicat atat avizul de incepere a urmaririi penale impotriva fostului premier, dar si probele cu care acesta isi motiveaza cererea.

DNA considera intr-un comunicat ca publicarea raportului cu probele in cazul lui Adrian Nastase este o grava eroare. Procurorii au specificat faptul ca informatiile erau secrete si nu trebuiau publicate pe internet.

Potrivit documentului, pe numele lui Adrian Nastase exista 10 dosare penale in care se fac verificari. De asemenea, raportul dezvaluie faptul ca fostul premier si-a dotat toate imobilele proprietate personala cu buncare.

"La subsolul imobilului, la cererea expresa a lui Adrian Nastase, a fost construit un buncar dotat cu doua incaperi. Ambele au peretii, inclusiv tavanul si pardoseala, acoperite integral cu folie de cupru, peste care au fost aplicate placaje din rigips, respectiv parchet (pe pardoseala). Buncarul este asigurat cu o usa masiva de otel si racordat la sistemul electric, de climatizare si securitate al imobilului", se arata in una dintre probele existente in dosarul DNA.

Deocamdata, cei care au postat documentul pe site-ul Camerei ar putea ramane fara loc de munca.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Titus Gheorghiof, a anuntat ca a declansat o ancheta interna pentru a analiza modul in care raportul Comisiei juridice a ajuns sa fie publicat pe site-ul institutiei.

"In urma finalizarii anchetei, in cazul celor gasiti vinovati, masurile luate vor merge pana la desfacerea contractului de munca si sesizarea procuraturii", precizeaza secretarul general, intr-un comunicat de presa.