Regele Mihai revine la castelul Peles

de D.G.     HotNews.ro
Joi, 5 iunie 2008, 11:26 Actualitate | Esenţial


Castelul Peles
Foto: Rompres
Regele Mihai se intoarce joi la Castelul Peles. Dupa 60 de ani, regele redevine proprietar de drept al domeniului regal de la Sinaia. "Romania traieste astazi o reparatie istorica... Castelul este un simbol al independentei iar aici nu vor mai fi de acum doar obeicte de pret, ci si oameni", a declarat fostul suveran al Romaniei.

In 2001, a fost propusa o lege care prevedea un regim special de retrocedare, domeniul regal Peles fiind in prezent pus in posesie si intabulat pe numele Majestitatii sale, regele, relateaza BBC. Cu toate ca este proprietar, regele nu va putea schimba destinatia castelelor Peles, Pelisor si Foisor pentru o perioada de 3 ani, actualii chiriasi, statul roman, Ministerul Culturii si Cultelor si RAAPPS urmand sa se foloseasca de imobile.

Ceremoniile vor incepe dupa ora 11.00, in Holul de Stat, unde Regele Mihai I va sustine un discurs, la 11,40 familia regala va iesi in balconul castelului Peles pentru a-i saluta pe cei prezenti in gradina. Pentru prima data in ultimii saizeci de ani, Poarta Suveranilor va fi deschisa, iar familia regala va pasi afara din Castelul Peles pe aceasta poarta.

Dupa abdicarea fortata a regelui Mihai 1947, regimul comunist i-a confiscat toate proprietatile. Dupa decembrie 1989, castelele Peles si Pelisor au fost reintegrate circuitului turistic, iar Castelul Foisor, locul unde s-a nascut regele Mihai, a ramas resedinta protocolului de stat.

Castelul Peles are 160 de camere si un turn central cu o inaltime de 66 de metri. La momentul inaugurarii, era una dintre cele mai moderne cladiri ale timpului.

Domeniul Regal Sinaia a luat fiinta prin cumpararea, cu fonduri personale, de catre regele Carol I, acesta dorind ca nici o cheltuiala pentru constructia Castelului sa nu se faca din Lista Civila, ci din fondurile sale personale. Astfel, Domeniul Regal Sinaia nu a facut niciodata parte din Domeniile Coroanei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6425 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Castelul Peles (Joi, 5 iunie 2008, 11:44)

  vali [anonim]

  Eu stiam ca bunicul sau Carol I, a donat castelul Peles poporului roman si Romaniei, urmand ca acolo sa fie intradevar resedinta regilor Romaniei, dar in castelul proprietate a statului .
  Cum a putut atunci sa fie retrocedat?
  • 0 (4 voturi)    
   nu e chiar asa (Joi, 5 iunie 2008, 12:22)

   paul cluj [anonim] i-a raspuns lui vali

   Carol I a donat castelul Peles statului respectiv coroanei romane, cum Romania nu mai e monarhie castelul trebuie sa revina proprietarului de drept.
  • +1 (3 voturi)    
   Raspuns d-lui Vali (Joi, 5 iunie 2008, 16:43)

   Ene St. Mihai [anonim] i-a raspuns lui vali

   Draga Domnule,

   Dupa cum puteti observa si Dvs., in articolul de mai sus se spune foarte clar ca:

   1. Domeniul Regal Sinaia nu a facut niciodata parte din Domeniile Coroanei (proprietati ale Statului Roman ale caror uzufructe apartineau prin lege Familiei Regale);

   2. Castelul Peles, ca de altfel intregul Domeniu Regal Sinaia, au apartinut dintotdeauna Familiei Regale pana la confiscarea produsa in timpul regimului comunist;

   Cat despe o asa zisa donatie din partea Regelui Carol I, va rog sa observati ca ipoteza a fost pusa in circulatie de catre acelasi regim comunist, vinovat de numeroase rapturi si incalcari ale legii, si care astfel incerca sa arunce o perdea de fum pentru a-si ascunde propriile fapte.

   Cu stima,
   Ene St. Mihai

   Bucuresti, 5 iunie 2008
  • 0 (0 voturi)    
   Peles (Luni, 9 iunie 2008, 16:28)

   Virgil [anonim] i-a raspuns lui vali

   Nu stiu prea multe din aspectele juridice ale acestei probleme, dar stiu ca Castelul Peles a costat la vremea constructiei ~20 milioane lei aur, vreme cind -prin contextul social-politic si economic al acelei vremi - Leul romanesc era foarte stabil si garanta alte monede si a fost construit din venitul personal al regelui Carol I. Nu numai ca Statul Roman la acea vreme nu a suportat costurile Castelului, dar si atunci si acum acest castel este o MINDRIE NATIONALA ptr ca la constructia castelului au participat 14 nationalitati (tigani, italieni, unguri, englezi, francezi, rusi, sirbi, etc -mai putin evrei) care astfel au realizat si o comuniune si o armonie interetnica si interculturala.
   Indiferent de proprietar, nu putem decit sa fim mindrii ca avem o asemenea COMOARA NATIONALA si-lucrul cel mai important- sa o vizitam si sa ne bucuram de bogatia de opere de arta ce le contine. Oricum, asta a fost si dorinta regelui Carol I, sa devina muzeu. Indiferent de proprietar.
 • 0 (4 voturi)    
  cu tot respectul.... (Joi, 5 iunie 2008, 11:48)

  judex [anonim]

  cui raman acestea dupa 3 ani, lui Radu Duda, sau le vinde?
  • 0 (0 voturi)    
   re... (Joi, 5 iunie 2008, 14:24)

   alex [anonim] i-a raspuns lui judex

   Raman Casei Regale...care poate fi Radu Duda sau nu...si nu cred ca se pot vinde.
  • 0 (0 voturi)    
   Castelul Peles (Luni, 9 iunie 2008, 16:15)

   Virgil [anonim] i-a raspuns lui judex

   Regele Mihai doar il foloseste, nu are voie sub nici o forma sa-l vinda sau sa-i schimbe destinatia. El va ramine ca muzeu pe vecie, sub administratia familiei regale dar sub jurisdictia MInisterului Culturii - din cite am inteles.
 • 0 (6 voturi)    
  rex (Joi, 5 iunie 2008, 11:53)

  cocosila [utilizator]

  mai regele lir, ce zici , ai fi mai fericit daca l-ai vinde si ai investi banii in proiecte pe termen lung pentru combaterea saraciei ,fie in satele romanesti,fie prin africa?
  esti om batran ,maine,poimaine mori... oare ai fi mai impacat cu tine insuti daca o sa ii ramana castelul penalului Duda sa se lafaie prin 160 de camere?
 • 0 (6 voturi)    
  dreptate (Joi, 5 iunie 2008, 11:55)

  Ion [anonim]

  in fine se mai face putina dreptate si la noi in tara. Din pacate nu revine ca Suveran cum ar fi fost normal si bine pentru noi
  • -1 (3 voturi)    
   te rog sa vorbesti in numele tau numai.... (Joi, 5 iunie 2008, 13:12)

   judex [anonim] i-a raspuns lui Ion

   eu sunt republican su nu sunt dispus sa ma conduca unul ca Radu Duda.. Nu ma intereseaza monarhia, care nu a facut absolut nimic bun pentru romani. Ma abtin sa nu spun mai multe !?
   • 0 (2 voturi)    
    prostie? (Joi, 5 iunie 2008, 14:02)

    George [anonim] i-a raspuns lui judex

    Ori esti prost(cel mai probabil), ori rau intentionat.
    Cele mai importante momente din istoria contemporana a Romaniei s-au petrecut sub conducerea regilor acestei tari(Independenta, Faurirea Romaniei Mari).Poti sa spui cate vrei, ca tot prostii spui!
 • 0 (6 voturi)    
  Romanii au mintea in dud (Joi, 5 iunie 2008, 12:00)

  duda [anonim]

  Da, saracu. A suferit mult in comunism. A fost mare dizident. S-a luptat cu balaurii comunisti in Elvetia, pe malul lacului.
  Merita si el acum niste privilegii de miliarde de euro.
  Mai nou, se aude ca cei 322 si-ar dori monarhie.
  • 0 (0 voturi)    
   asa sa fie... (Joi, 5 iunie 2008, 16:02)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui duda

   Bine ar fi
   Sa dea Dumnezeu sa terminam odata pentru totdeauna cu presedintii analfabeti si golani.
 • 0 (4 voturi)    
  Buna afacere (Joi, 5 iunie 2008, 12:04)

  Gila [anonim]

  Deci revenirea regelui in tara nu s-a facut pentru binele poporului si pentru binele personal. Ce sa fac, sa cred in Iliescu?
 • +2 (8 voturi)    
  Dragi Tovarashi & Pretini (Joi, 5 iunie 2008, 12:16)

  un tzaran [anonim]

  Comentariile Dvs nu puteau lipsi nici de data asta. Nu suntetzi nishte republicani. Suntetzi nishte mitocani. Nu cunoashtetzi & nu vretzi sa cunoashtetzi istoria tzarii asteia. De respectat, nu se pune problema. Suntetzi nishte judecshi & nishte cocoshila de mahala. Domniile Dvs le shtitzi pe toate, suntetzi siguri de toate & simtzitzi nevoia de a va exprima pe forumuri. Suntetzi indragostitzi de mareshali, de vadimi, de oieri de succes, de mari carmaci etc & suntetzi fericitzi. Beati pauperes spiritu!
  • 0 (0 voturi)    
   controleaza-ti vocabularul !!! (Joi, 5 iunie 2008, 13:15)

   judex [anonim] i-a raspuns lui un tzaran

   Republicanii nu sunt mitocani. Mitocani sunt numai cei care nu respecta pe altii si parerile acestora. Nu realizezi ca jignesti inclusiv pe americani, francezi, nemti, rusi si alte popoare care au fost suficient de inteligente sa elimine regalitatea?
   • 0 (0 voturi)    
    Raspuns (Luni, 9 iunie 2008, 16:31)

    Virgil [anonim] i-a raspuns lui judex

    Oare englezii, Olandezii, Suedezii, etc. sunt prosti daca mai au Monarhie ? Nu sunt prosti ci asculta de acela care le vrea binele si nu il contesta. Alo, se aude ?
 • -5 (7 voturi)    
  MITOCAN=MIHAI (Joi, 5 iunie 2008, 12:22)

  mitocan [anonim]

  Mai bine golan decat monarhist, mai bine mort decat regalist.
  • +3 (5 voturi)    
   bravo (Joi, 5 iunie 2008, 12:45)

   nelloti [utilizator] i-a raspuns lui mitocan

   Asta inseamna ca Iliescu nu s-a nascut degeaba si ca moartea zecilor de milioane de oameni in regimul bolsevico-comunist si-a atins scopul. Acela ca tu existi ....degeaba.
 • -2 (6 voturi)    
  RUSINE (Joi, 5 iunie 2008, 12:25)

  goe [anonim]

  Rusine. Ce vrea pampalau' ala intr-un muzeu? Aaa, stiu, pai si el e o relicva! Fraiera lege cu restitutia, fraieri guvernanti fraieri parlamentari si fraieri senatori sa aprobe asa ceva. RUSINE
 • -1 (5 voturi)    
  io (Joi, 5 iunie 2008, 12:26)

  io [anonim]

  EMIGREZ in CONGO
  • +2 (4 voturi)    
   monarhie (Joi, 5 iunie 2008, 12:46)

   gsa [anonim] i-a raspuns lui io

   pleaca sanatos in Congo,o nulitate mai putin tara asta plina de imbecili si ignoranri ce nu cunosc si nu pot sa accepte o istorie diferita de cea scrisa de comunisti si securisti.
   Tara asta avea nevoie de o instanta superioara celor de teapa lul iliescu si basescu,dar securisti nu doresc o resurectie morala a poporului asta.
 • +2 (4 voturi)    
  peles (Joi, 5 iunie 2008, 12:38)

  filip [anonim]

  pe mine unul ma deranjeaza ca nu stiu in continuare daca mai am dreptul sa vizitez castelul . Regele ar trebui sa inteleaga ca nimic nu va mai fi ca pe vremurile lui, beneficiarii vor fi "corbii" din jurul lui care abia asteapta "mostenirea". Ar fi pacat sa fie restrictionat accesul poporului la istoria lui!
  • +1 (3 voturi)    
   pai (Joi, 5 iunie 2008, 13:04)

   serban [anonim] i-a raspuns lui filip

   daca nu vrea sa mai fie vizitat e alegerea lui. tie ti-ar conveni sa vina oameni necunoscuti aiurea prin casa ta?
   • -1 (1 vot)    
    Mbah, (Joi, 5 iunie 2008, 13:26)

    lasa-maaa [anonim] i-a raspuns lui serban

    bah, da a draqu casa are si asta! Depaseste toate viloacele din tara! Oare cat o fi muncit pentru ele? Sau am io vreo datorie fata de el ca sa ii dau pensie si cazare gratis? Ia mai lasa-ma
    • +2 (2 voturi)    
     ... (Joi, 5 iunie 2008, 14:48)

     diablo [anonim] i-a raspuns lui lasa-maaa

     dar nastase, patriciu, becali si toata sleahta lor cat au muncit ca sa aiba ditamai averile? cumva au furat de la popor?
  • +2 (2 voturi)    
   Ca sa stii (Joi, 5 iunie 2008, 13:38)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui filip

   Ex-regele a declarat, citez, ca "portile castelului vor fi deschise romanilor pentru eternitate". Poti sa citesti/asculti toata declaratia pe net. Stiu, stiu, multi o sa-mi spuna ca asta e doar gargara, o diversiune care face parte din marea conspiratie burghezo-mosiereasca impotriva oamenilor muncii de la orase si sate.
  • 0 (0 voturi)    
   vei putea in continuare. (Joi, 5 iunie 2008, 15:11)

   rainman2 [utilizator] i-a raspuns lui filip

   castelul peles isi va pastra functia de muzeu...
   ei vor locui in pelisor...
 • -1 (5 voturi)    
  Dreptate .... pana la capat (Joi, 5 iunie 2008, 12:38)

  asterix UK [anonim]

  Poate maria-ta se gandeste sa duca dreptatea pana la capat si sa nu ii schimbe destinatia actuala si dupa cei trei ani. In tarile din vestul Europei foarte multe castele au fost donate statului si sunt muzee.
  Cel putin in amintirea bunicului daca nu de dragul supusilor preaiubiti... :-))
  • -1 (3 voturi)    
   TCD (Joi, 5 iunie 2008, 13:03)

   io [anonim] i-a raspuns lui asterix UK

   pacat ca maria lui tre' sa decida. Ignoranti politicieni avem... unde e PNTCD ca idiotii aia poarta toata vina. Inca n-au picat destul, ar trebui scosi afara nu doar din parlament ci si din tara. Nu mai propune cineva vreun lagar in Egipt pentru maria lui cu ...TCD cu tot. As subscrie si eu.
   • -2 (2 voturi)    
    de mortuis nihil aut bene.... (Joi, 5 iunie 2008, 13:47)

    judex [anonim] i-a raspuns lui io

    dar nu ma pot abtine sa nu critic prostia lui Coposu cu readucerea monarhiei, opunandu-se lui Ratiu. Daca Ion Ratiu era sprijinit si ajungea presedinte (eu si familia mea am avut suficienta viziune sa-l votam), alta era Romania in prezent. Asa , prostia se plateste.
 • +3 (9 voturi)    
  ... (Joi, 5 iunie 2008, 12:40)

  LemonCake [utilizator]

  Cati nenorociti ...

  Atat timp cat a fost al familiei lui, sa i se dea inapoi TOT.

  Numai comunisti, numai lichele care comenteaza si cred ca li se cuvine "averea tarii" ..

  Nemernicilor care sunteti.
  • -1 (3 voturi)    
   Re: (Joi, 5 iunie 2008, 13:22)

   666 [utilizator] i-a raspuns lui LemonCake

   Intr-o logica de-astea, trebuie analizate conditiile si momentul in care a devenit "al familiei lui".
   Cunoscandu-se faptul ca, exasperati de evidenta ca nu ne putem conduce singuri (cumulat si cu servilismul post-medieval al decidentilor romani), s-a apelat la o mladita decadenta si saracita a unei familii monarhice europene.

   Se tot povesteste ca au ajuns aici cu vreo 2 geamantane. S-a investit serios in simbolul monarhic adoptat de Romania, nu in indivizi.
   Iar cursul evenimentelor, asa cum a fost el, trebuie acceptat si procedat in consecinta: sa se dea monarhiei ce se cuvine monarhiei; nemaiexistand monarhie, nu mai ai ce da monarhului.
 • 0 (4 voturi)    
  Structure hotnews (Joi, 5 iunie 2008, 12:41)

  Ioana [anonim]

  Stiu ca pentru voi conteaza feedback-ul.
  Mi se pare ca site-ul nu mai este atat de bine structurat. E foarte multa informatie care pare ca nu e ordonata si riscul e sa pierzi focusul de la stirile cu adevarat importante...
  E foarte aglomerat ...
 • +1 (7 voturi)    
  bravo (Joi, 5 iunie 2008, 12:47)

  anonim [anonim]

  In sfarsit s-a facut dreptate si daca suntem destepti si vrem sa fim europeni adevarati ar trebui sa devenim o monarhie. Asa ca sa avem si noi in sfarsit ceva de care ssa ne mandrim , ca base saum oieru nu ne reprezinta.
  • -2 (4 voturi)    
   anti-comunist+anti-monarhist (Joi, 5 iunie 2008, 12:56)

   anti [anonim] i-a raspuns lui anonim

   da' avem regele tiganilor, imparatu' romilor, doar mihaica ne mai lipsea ca sa ajungem "ioropeni adevarati". Cat dispret pot avea pentru regalitatile din lumea asta. Ce prostie. Nu sunt comunist, dar pot sa fiu foarte simplu anti-comunist si anti-monarhist convins.
  • 0 (0 voturi)    
   ei nah! (Joi, 5 iunie 2008, 14:19)

   kitty [anonim] i-a raspuns lui anonim

   hai ca esti culmea! ai bunul simt si vorbeste la singular! (adica in numele tau!) a, da, sa nu uit... nu prea pricep legatura dintre monarhie si europenii adevarati... si sa stii ca nu sunt "blonda"
 • +3 (3 voturi)    
  In final O DECIZIE BUNA! (Joi, 5 iunie 2008, 12:57)

  Piciu' [anonim]

  V-ati intrebat ce va gasi Regele la reintoarcere? Mai bine zis ce s-a intamplat la Peles in ultimii 18 ani? Va spun eu, pe scurt: s-a furat si totul arata destul de jalnic. Nu ma refer aici la interior, desi, probabil ca diverse lucruri se tzin destul de rau, pe afara S-au furat si pavele de pe drum, felinare, a cazut o margnie de pod pe care a reparat-o cucu, e o tziganie de nedescris cu "micii comerciantzi" de etinie rrroma care van susan si bomboane agricole printre dubioase produse de artizanat. Castelul e pazit de guzganii de la Jandarmerie, ca pe vremea lui Ceashca, la Enomonat s-a furat pe rupte ca deh, era de la RAPPS, acu' cica il cumpara un potentat al zilei, mape PDL-ist si bomboana de pe tort, astazi, cu tricolor pe piept, Regele o sa fie intamplinat de primaru' reales din primul tur, cel ce dirijeaza cu Gratie MAFIA imobiliara din Sinaia catre pretenii PDL-usti si PNL-isti. Sper ca intoarcerea castelului la proprietar sa aduca un pic de normalitate in zona.
 • +1 (1 vot)    
  Romania, Regele si Comunistii (Joi, 5 iunie 2008, 13:04)

  gi [anonim]

  http://video.aol.com/video-detail/romania-in-anii-marelui-razboi-07-vremelnica-reintregire/537391873

  Istoria prea putin stiuta
 • +2 (2 voturi)    
  Dreptate (Joi, 5 iunie 2008, 13:25)

  Liviu [anonim]

  Nu stiu altii cum sunt, insa daca bunicul meu ar fi avut si 2 mp de teren, oriunde in tara asta, si legea privind retrocedarile e in vigoare, deci imi da mie, ca mostenitor, dreptul de a cere restituirea respectivilor 2 mp, nu as ezita nici o clipa sa imi cer dreptul. Nu mai dati cu pietre in Rege, ce ati fi vrut sa faca, sa zica : Nu merci, statule roman, nu am nevoie, lasa sa ramana al poporului, sau si mai bine sa se transforme in resedinta presedintelui, prim-ministrului sau mai stiu eu carui mahar de prin parlament, ca doar nu ar fi pentru prima data". Hai sa fim seriosi....
 • -2 (2 voturi)    
  regele turnator (Joi, 5 iunie 2008, 14:10)

  ion gheorge si maria [anonim]

  Singurul rege decorat de Stalin din toata istoria bolsevica a fost acest Mihai. Si-a facut datoria cu prisotinta pt aceasta decoratie.L-a arestat cu viclenie pe MARESALUL ANTONESCU si l-a predat sovieticilor si apoi l--a executat. Apoi a predat tara la "cheie " invadatorilor din rasarit. Pentru aceasta a fost lasat sa plece cu cit a putut sa duca : o garnitura de tren plina cu valori inestimabile cu locomotiva in fata si la spatele tenului pt , ca era atit de incarcat ca nu putea pleca de pe loc. Acesta este un patriot roman?Acesta este un simbol al monarhiei oriunde ar fi ea pe glob?Doresc monarhie in romania dar cu domn roman, nu cu ratati adusi de aiurea sa se imbogateasca si sa ne vinda tara si locuitorii sai la prima tranzactie care ii convine .
 • 0 (0 voturi)    
  Retrocedarile astea (Joi, 5 iunie 2008, 15:16)

  Stoewer [anonim]

  Mania retrocedarilor a devenit deja ilara. Daca nu ma insel Cuza a fost inlaturat prin lovitura de stat (ca si Mihaitza, de altfel) asa ca si Casa de Hohenzollern-Sigmaringen (degeaba isi zice el Mihai de Romania, ca suna mai degraba a Adi de la Valcea) tot cam "ilegal" a venit la putere. Asa ca propun sa dam mai inapoi roata istoriei, sa revocam de exemplu secularizarea lui Cuza (BOR abia asteapta....).

  Hei, n-avem pe stranepotul lui Burebista pe aici?
  • 0 (0 voturi)    
   casa regala (Joi, 5 iunie 2008, 15:26)

   n [anonim] i-a raspuns lui Stoewer

   cuza nu a fost inlaturat de la putere de carol I. deci mihai de romania nu prea e "ilegal".
 • 0 (0 voturi)    
  Multi ani sanatosi, Majestate! (Joi, 5 iunie 2008, 15:17)

  nostalgic [anonim]

  Sa fiti sanatos, sa va bucurati ca va revedeti locul nasterii!
  Lasati-i sa latre, nu mor caii cand vor cainii!
  Prosti, dar multi!
  Acum il judecati si dupa ginere!
  Dar penalul de Becali, d-alde Videanu, Iliescu, ....nu va deranjeaza? Ca astia SIGUR s-au nascut tarani saraci! De unde au scos milioanele de euro? Nu de la noi?
 • 0 (0 voturi)    
  mai bine gigi decat mihaita (Joi, 5 iunie 2008, 16:25)

  nero [anonim]

  Mai bine gigi becali presedinte decat orice rege. Nu credeam sa o spun dar daca ar fi sa votez intre un presedinte (oricare) si monarhie as vota fara ezitare presedintele. Monarhia este o catastrofa politica de care se mai agata unii degeaba. Clasa noastra politica este acum corupta dar se poate imbunatati prin vointa poporului in timp ce o monarhie este o piatra de moara de care nu mai scapi.
  Cat despre mihaita, daca vizitez muzeul, pot sa-l vad si pe el in acelasi pret sau se plateste taxa suplimentara?
 • +1 (1 vot)    
  S-a lafait Tovarasul Ilici destul timp (Joi, 5 iunie 2008, 18:36)

  lucian [anonim]

  Ce mai atata tam tam pe aceasta tema? S-a retrocedat si foarte bine s-a facut.
  Ca tovarasul Illici are casa de protocol in primaverii si culmea... nu a facut nimic de folos pentru aceasta tara... nu va deranjeaza, insa faptul ca regele s-a luat ceea ce era al llui defapt... Statul roman ar trebui sa ii plateasca daune pentru cei 60 de ani de privare de bunuri.
  Dar ce sa-i faci cand tara este condusa de copiii lui Iliescu....
 • 0 (0 voturi)    
  Infrangerea comunistilor (Joi, 5 iunie 2008, 19:47)

  Dan [anonim]

  Cel tarziu acum ar trebui toti comunistii, inclusiv cei care au postat pe-aici, sa realizeze ca au pierdut razboiul rece!
  Asa e, comunistilor, ati pierdut! In Aprilie NATO, acum regele Mihai la Peles, ce mai asteptati? Uschiti-va la Mama Rusia, ca va asteapta cu dor si drag! Oricum in Romania nu va mai fi comunism niciodata.
  Regele Mihai a punctat foarte bine faptul ca in tara asta proprietatea privata va fi respectata total si definitiv!
 • 0 (0 voturi)    
  monarhie (Vineri, 6 iunie 2008, 1:01)

  gica contra [anonim]

  In '44, familia regala a aplicat cea mai buna solutie in fata comunismului: uscheala! Parca ar fi fost romani!
  L-au lasat pe nataraul de Maniu sa ridice palaria in fata gloantelor. Cum naiba a reusit sa-si adjudece o bijuterie de imobil!?
 • +1 (1 vot)    
  Cu toate ca nu eu trebuie sa spun ce spun. (Vineri, 6 iunie 2008, 10:04)

  Republicanul [anonim]

  Daca in 1990-1991, Regele Mihai, ar fi fost adus inapoi pe tronul Romaniei si reinstaurat ca sef de stat in conformitate cu prevederile constitutiei din 1923 si Ratiu -taranistii in frunte cu COPOSU ar fi condus tara minim 8 ani, alta ar fi fost standardul de dezvoltare al ROMANIEI SI NIVELUL SAU MORAL.Monarhia constitutionala, este superioara republici ,deoarece o autoritate a statului -seful statului-nu depinde de partide si este independent ;deasupra partidelor.
 • 0 (0 voturi)    
  lui judex (Luni, 9 iunie 2008, 17:42)

  Gabriel [anonim]

  Judex, aveam o parere mai buna despre tine.
  Teoria ca republica (de orice fel ar fi) este superioara monarhiei (de orice fel ar fi) este de sorginte comunista, revolutie de import, la fel de bine fundamentata ca si "superioritatea" societatii comuniste asupra celei capitaliste. Cu ajutorul acestor gaselnitze (ca teorii nu-s) am ajuns din jumatatea superioara a Europei unde eram in anii 30 la coada jumatatii inferioare din anii 80-90. Japonia "desi" este monarhie, este de peste trei decenii a doua putere economica a lumii dupa Statele Unite, dar inaintea multor republici printre care Germania, Franta, China, Rusia si multe altele. Monarhiile Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Danemarca, Belgia, Olanda, stau la venitul national pe cap de locuitor in fruntea Europei si cu mult mai bine decat covarsitoarea majoritate a republicilor. Probabil ca nu ai avut prilejul sa rasfoiesti niste statistici. Uite aici o adresa buna:
  http://service.spiegel.de/digas/servlet/jahrbuch dar sunt si altele.
  Zici ca unii, printre care si americanii "au avut inteligenta necesara sa elimine regalitatea", dar statul american nu au fost nici odata monarhie, el sa nascut republica. Deci informatiile tale nu sunt tocmai exacte. Exista fireste si republici prospere dar si republici de mizerie, dictaturi comuniste, fasciste, teocratice. Spania o duce cu mult mai bie de cand a redevenit monarhie. In Romania monarhia a fost desfiintata din ordinul lui St alin si de atunci a dus-o din ce in ce mai prost pina cand s-a ajuns la revolutia din 89 dar cel care a transformat principatele romane din teritorii ale imperiului otoman intrun stat modern, suveran, independent, recunoscut de toata lumea ca atare, a fost totusi regele Carol I. Asa ca monarhia constitutionala a fost pentru noi o solutie benefica si nu putem ramane in secolul XXI niste ingrati, niste nerecunoscatori educati de pseudoistoria comunista, pentru ca riscam sa ramanem in ochii intregii lumi niste penibili.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by