Poliția anunță că în urma unor percheziții făcute la solicitarea autorităților austriece au fost descoperite mai multe tablouri în valoare de peste 320.000 de euro furate de un român din locuinţa unui artist din Austria, în urmă cu mai mulți ani.

Tablou furat din ItaliaFoto: Politia Romana

Conform unui comunicat transmis marți de Poliția Română, în 10 noiembrie 2022, polițiști ai serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea procurorilor, au pus în executare patru mandate de percheziție, la solicitarea autorităților judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă.

În urma perchezițiilor, derulate în colaborare cu reprezentanți ai Poliției din Austria și ai Ambasadei Austriei în România, au fost ridicate nouă tablouri estimate la peste 320.000 de euro.

Operele de artă ar fi fost sustrase în urmă cu mai mulți ani de un cetățean român, din locuința unui artist austriac, fiind aduse ulterior la adresele acestuia din Caraș-Severin și Timiș. Cele 9 tablouri au fost predate polițiștilor austrieci și transportate pe teritoriul statului de proveniență, mai spune Poliția.