Situatia economica a Romaniei precum si tintele macroeconomice pentru 2008 si 2009 sunt principalele subiecte ce au fost abordate, astazi, la discutiile dintre presedintele Traian Basescu si membrii Consiliului de Administratiei al BNR. Potrivit Romania Actualitati, seful statului a vizitat, dupa discutii, Sala Tezaurului, unde este depozitata rezerva de aur.

Administratia prezidentiala a precizat ca seful statului si membrii Consiliului de Administratie al BNR au avut "un schimb de opinii cu privire la nevoia de intarire a capacitatii institutionale a tarii noastre de programare si implementare a unor politici economice coerente, precum si referitor la perspectiva Romaniei de a se integra in Uniunea Economica si Monetara".

Vizita sefului statului la BNR a durat doua ore si 40 de minute, el plecand fara a face declaratii presei.

Saptamana trecuta, in timp ce efectua o vizita de stat in Suedia, presedintele Basescu declara ca Romania a modificat rata inflatiei de la 4,5% la 5,5%, din cauza evolutiei mediului de afaceri international. Pentru anul viitor, se anticipeaza un nivel al inflatiei de 3,8%.