Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a afirmat, joi seară, că Uniunea Europeană continuă să fie alături de Republica Moldova. ”Cu ajutorul UE, Moldova îşi acoperă costurile cu facturile la energie în această iarnă”, a transmis eurodeputatul, potrivit News.ro.

Siegfried MuresanFoto: Hotnews

”În timp ce Rusia şantajează Republica Moldova cu livrările de gaz, Uniunea Europeană o ajută. Cu ajutorul UE, Moldova îşi acoperă costurile cu facturile la energie în această iarnă. Şi vom continua să fim alături de Republica Moldova”, a scris, joi seară, pe Facebook, Siegfried Mureşan.

Acesta a precizat că Parlamentul European va susţine toate propunerile pentru a creşte asistenţa europeană pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi.

”Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană şi a demonstrat că merită tot sprijinul pe care îl putem oferi în următoarea perioadă. Despre toate aceste lucruri am vorbit săptămâna aceasta la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa PM, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, şi cu alţi reprezentanţi din Guvernul Republicii Moldova”, a mai transmis Mureşan.