Şase câini din rasa Kangal au fost găsiţi morţi la o stână din judeţul Arad, iar alţi doi ar fi dispărut în cursul nopţii, a reclamat duminică după-amiază proprietarul, care crede că animalele au fost otrăvite, relatează Agerpres.

Câine din rasa KangalFoto: Emrah Gurel / AP / Profimedia

Stâna este în localitatea Galşa, comuna Şiria, iar câinii au fost găsiţi morţi duminică.

„Poliţiştii din Şiria au fost sesizaţi despre prezenţa a şase exemplare canine, din rasa Kangal, decedate lângă o stână de pe raza localităţii Galşa. Aceeaşi persoană a sesizat faptul că alţi doi câini, din aceeaşi rasă, ai căror proprietar este, ar fi dispărut în cursul nopţii trecute. Cadavrele celor şase câini a fost transportate la Direcţia Sanitar Veterinară Arad pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor continuă cercetările, într-un dosar penal întocmit pentru „uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor”.

Proprietarul afirmă că avea câinii antrenaţi special pentru a apăra de şacali şi lupi stâna cu 1.300 de oi pe care o deţine. El a mai spus că în urmă că doi ani a mai pierdut patru câini care ar fi fost otrăviţi, dar nu le-a indicat poliţiştilor nicio persoană pe care ar putea să o bănuiască.