Un șofer a intrat pe autostrada Autostrada Soarelui pe sensul greșit de mers și a condus pe contrasens zeci de kilometri, timp în care a făcut slalom printre mașini și chiar a lovit un alt autoturism. El și-a continuat însă drumul chiar și după ce a provocat accidentul.

Trafic rutier pe Autostrada SoareluiFoto: Politia Romana

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază și au existat cel puțin două situaţii care se puteau transforma în adevărate tragedii, șoferul evitând în ultima clipă un microbuz şi un camion, scrie replicaonline.

Potrivit unui dispecer de la 112, mai multe persoane au sunat să anunțe incidentul.

În slalomul făcut printre mașini, șoferul a provocat și un accident, conform Poliției Călărași.

  • "La data de 2 noiembrie, în jurul orei 15:53, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, a condus autoturismul pe autostrada A2, pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autovehicul care circula pe sensul normal de mers, rezultând avarii la ambele autovehicule", a transmis IPJ Călăraşi.

Bărbatul nu a oprit la locul evenimentului, continuându-și deplasarea către kilometrul 49, unde a întors pentru a reveni pe sensul normal de deplasare.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A2 București-Constanța au reușit interceptarea șoferului în spațiul de servicii de la kilometrul 88, sensul către Constanța. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

El fost amendat cu 2.900 de lei și i-a fost reținut permisul auto pentru 150 de zile.