Un elev de 14 ani de la o şcoală din judeţul Galaţi şi-a înjunghiat, marţi, un coleg de 13 ani de mai multe ori, fapta fiind încadrată la tentativă de omor, potrivit Monitorul de Galați, citat de News.ro.

Poliția RomânăFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Adolescentul avea asupra sa un briceag, pe care l-a scos în timpul unui conflict.

Potrivit www.monitoruldegalati.ro, marţi, la o şcoală din comuna Movileni, judeţul Galaţi, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a şi a VIII-a.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un briceag, cu lungimea totală de aproximativ 13 cm şi l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Minorul de 13 ani a fost transportat de către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar, la scurt timp, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, "Sf. Ioan", Galaţi, unde a rămas internat.

Sindicatul Europol a transmis că agresorul i-a aplicat victimei repetate lovituri la nivelul toracelui, antebraţului şi hemitoracelui până când s-a prăbuşit la pământ.

”Dacă iniţial fapta a fost încadrată ca fiind infracţiune de loviri şi alte violenţe, din cauza gravităţii loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca tentativă la omor. Aşteptăm de această dată ca părinţii să formuleze plângeri penale împotriva poliţiştilor pentru că nu au desfăşurat activităţi preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, au mai transmis sindicaliştii.

Cu o zi în urmă, aceştia au criticat reacţiile din spaţiul public cu privire la activitatea preventivă derulată de către poliţiştii din Ilfov la o şcoală din Jilava.

”Dacă astăzi aveam un caz în care doi elevi s-ar fi tăiat cu cuţitele, strigau toţi ca din gură de şarpe ca Poliţia nu a făcut nimic. Dar dacă din fericire nu s-a întâmplat să se taie între ei, de ce să nu profităm de situaţie şi să avem o altă zi în care toţi părerologii să strige: “Poliţia face abuz”. Dacă Poliţia a intervenit, avem deja o problemă că se simt părinţii umiliţi. Dacă Poliţia nu intervenea, era o problemă că există violenţă în şcoli”, au transmis, luni seară, sindicaliştii.

IPJ Ilfov a anunţat, după scandalul provocat de intervenţia poliţiştilor la o şcoală din localitatea Jilava, în urma căreia copiii s-au speriat iar părinţii au reclamat că elevii au fost trataţi ca niste infractori, că s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de cei 7 poliţişti care au participat la acţiune şi a fost sesizat Parchetul pentru posibile fapte de abuz, potrivit News.ro.

foto: Dreamstime