​Festivalul DIPLOMA (7-16 octombrie, Combinatul Fondului Plastic, București) rămâne în continuare o sursă de inspirație pentru cei care caută mereu ceva nou și diferit. El este catalizatorul întâlnirii directe dintre absolvenții de studii superioare cu profil vocațional și reprezentanții consacrați ai industriei creative din România. Pentru al treilea an consecutiv, IQOS susține DIPLOMA și noua generație de artiști, în care vede promisiunea schimbării și a progresului, și pe care o încurajează să-și pună în aplicare ideile. „Arta ne aduce împreună. Cu IQOS.” mizează pe rolul puternic al creativității de a forma comunități, de a aduce aproape oamenii care au în comun aceleași valori, printre care și pasiunea pentru artă.

IQOS susține noua generație de artiștiFoto: IQOS

În fiecare an, industriile creative se uită cu entuziasm către cei care vin din urmă, cu ideilor lor proaspete, cu nevoia de afirmare și dorința de a schimba lumea. Înainte de a se aventura în domeniile care îi pasionează, artiștii la început de drum au avantajul ideilor originale, neatinse încă de presiunea socială sau de dinamica piețelor. Își doresc să schimbe lumea, iar lumea are nevoie de schimbare. Ideile inovatoare dau tonul în orice segment al industriei creative, tocmai de aceea, un festival dedicat noii generații de artiști suscită anual un interes crescut.

De-a lungul timpului, prin proiectele dezvoltate împreună cu artiști aflați la început de drum, IQOS a contribuit semnificativ la debutul lor și la promovarea acestora în industria în care și-au dorit să se afirme. Și anul acesta, IQOS duce mai departe acest demers și, împreună cu Remus Andrei Moldovan, absolvent al Facultății de Arte Decorative și Design, a dezvoltat un produs vestimentar unic, inspirat de valorile brandului și dedicat exclusiv utilizatorilor IQOS. În acest fel, viziunea artistului trece dincolo de festival și ajunge direct la publicul larg.

Design-ul propus reinterpretează grafic valorile brandului prin utilizarea unor elemente din identitatea vizuală a acestuia, precum forma recognoscibilă a literei Q din logo, căreia îi oferă un alt rol, acela al unei ferestre de dialog, care se multiplică și reflectă, astfel, ideea de comunitate. În plus, formele geometrice, alternate cu cele fluide, ilustrează progresul continuu al societății, la baza căruia stau ideile inovatoare.

Arta, ca și schimbarea, are nevoie de un cadru prielnic să se dezvolte și să-și atingă potențialul, iar rolul comunității IQOS, dar și al celei din jurul acestui festival, este acela de a le crea un spațiu de desfășurare, în care oamenii sunt văzuți și apreciați pentru cine sunt și pentru ideile lor.

Din dorința de a veni în întâmpinarea celor prezenți la festival cu o serie de activități complementare atmosferei de la Combinatul Fondului Plastic, IQOS le propune participanților o serie de experiențe care îmbină tehnologia și arta, care au rolul de a crea momente unice și de a aduce împreună deopotrivă membrii comunității IQOS, cât și participanții la festival.

Instalația interactivă Synesthesium poate fi vizitată până în data de 9 octombrie. Dezvoltată în parteneriat cu studioul H3, captează atenția celor prezenți prin conceptul ei și prin experiența pe care o oferă. Un proiect interdisciplinar, la intersecția neuroștiinței cu arta și tehnologia, aceasta invită participanții să descopere forma grafică a reacțiilor lor cerebrale la stimuli vizuali. Mai exact, aceștia privesc o serie de lucrări dintre cele expuse în cadrul DIPLOMA, iar reacțiile lor neuronale la ceea ce văd se transformă într-un vizual pe care îl împărtășesc împreună cu partenerii lor de dialog. Este un alt mod de aduce oamenii împreună cu ajutorul artei și al tehnologiei.

De asemenea, spațiul IQOS devine, la DIPLOMA, loc de întâlnire și petrecere a timpului dintre vizitarea pavilioanelor deschise în cadrul festivalului. Astfel, utilizatorii IQOS care ajung în spațiul dedicat până în 9 octombrie, vor putea experimenta, cu ajutorul unui braț robotic, o nouă manieră de a-și personaliza un cocktail comandat de la barul IQOS.

În plus, utilizatorii care își doresc să-și personalizeze dispozitivul IQOS vor putea face acest lucru gratuit, de azi până în 9 octombrie, în spațiul special amenajat în curtea Combinatului Fondului Plastic, prin alegerea unuia dintre modelele disponibile, inspirate de tematica festivalului. Beneficiul este disponibil și în cel de-al doilea weekend al festivalului, în zilele de 15 și 16 octombrie.

Pe toată durata festivalului, cei care vor să afle mai multe despre momentele pregătite de IQOS în cadrul DIPLOMA, se pot alătura comunității pe contul de Instagram @iqos_ro și pot participa la concursuri cu premii atractive.

Accesul în spațiul IQOS este gratuit și este permis exclusiv persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Material susținut de IQOS.