Centurile (curelele) sunt accesorii des întâlnite în garderoba doamnelor. Dacă bărbații le folosesc doar pentru pantaloni, când vine vorba de femei, acestea le poartă inclusiv la rochii, fuste. Aceste tipuri de accesorii adaugă personalitate oricărei ținute, dar trebuie să știm cum trebuie să le accesorizăm frumos, în caz contrar, efectul rezultat nu ne-ar avantaja prea tare.

Cum să porți o curea cu o rochie? Foto: Envato

Cum să porți o curea cu o rochie?

Există câteva modalități prin care poți purta cureaua cu rochia, însă totul depinde de modelul rochiei și de look-ul pe care dorești să-l obții. Dacă rochiile sunt concepute pentru a marca talia, o centură subțire poate fi un accesoriu perfect pentru a-ți evidenția forma definită a abdomenului.

În situațiile în care vrei să ai un outfit de bal/festival, cu un vibe de petrecere, un model mai lat de curea te ajută. Asigură-te că centura este proporțională cu dimensiunea rochiei. O curea largă pe o rochie mulată te va face să arăți fantastic, în timp ce o centură subțire pe o rochie voluminoasă, nu va arăta deloc plăcut. Ține cont de tipurile de rochii dama pe care le ai în garderobă și alege centuri fie pentru a-ți evidenția talia, fie pentru a adăuga o notă chic ținutei sau ambele.

Rochia mea nu are spații (găici) pentru curea, cum fixez centura?

Dacă rochia ta nu are orificii pentru centură, nu-ți face griji – poți purta o curea! Este foarte ușor să accesorizezi o vestimentație cu ajutorul centurii, tot ceea ce ai de făcut este să înfășori centura în jurul soldurilor, iar apoi să strângi capetele și să le legi în punctul pe care modelul curelei îl are. Acesta poate fi o capsă, magnet, sistem de prindere la fel ca în cazul curelei pentru pantaloni. Desigur, cum varietatea există, sunt numeroase modalități de prindere. Este important atunci când porți curele dama să ai o fixare bună a centurii, pentru a împiedica mișcarea sau alunecarea.

Model de rochie maxi – ce centură se potrivește?

Rochiile oversize trebuie să îți evidențieze și ele armonia corpului, iar cu o curea subțire, vei obține o reliefare a taliei, chiar dacă abdomenul tău nu este chiar unul lucrat intens la sală. Nu te îngrijora, centura nu va oferi și mai mult volum. Dacă centura este suficient de largă, va ajuta chiar și la camuflarea oricăror zone problematice. Așadar, în acest caz, evită să strângi prea tare cureaua, lâsănd-o puțin mai lejeră.

Pe lângă rochii, doamnele poartă centuri și la fuste, iar o nedumerire des întâlnită în sezonul trecut a fostꓽ Carouri, flori sau simple - ce fuste ar trebui să alegeti pentru a fi la moda în 2021? Anul acesta se poartă fustele în carouri, dar și cele simple, în nuanțe monocromatice. În ceea ce privește culorile, poți merge pe nuanțe metalice, dacă rochia este albă, de exemplu, iar pentru rochiile în culori puternice, echilibrează ținuta cu o centură subțire, cu accesorii subtile. Poți alege modele de centuri cu pietre mici.

În concluzie, ai grijă să creezi o armonie vestimentară și evită curelele cu pene, paiete, dacă look-ul tău se dorește a fi unul elegant. Poartă centuri maxi pentru ținutele de party/festival, iar modelele subțiri se vor încadra perfect cu rochiile mulate pe corp. Nu exagera cu foarte multe accesorii, de multe ori centura poate fi suficientă!

​Articol susținut de answear.ro