Reprezentanții unui hotel din Slănic Moldova se plâng că au găsit lucruri distruse și o mizerie de nedescris în urma unor turiști români despre care reprezentanții hotelului spun că veneau din diaspora, precizând însă că ”nu pun în aceeași oală toți compatrioții care au plecat din țară ca să facă un ban cinstit din munca lor”.

Capura de ecran -FacebookFoto: Hotnews

Pe pagina de Facebook a Hotelului Dobru din Slănic Moldova au fost publicate imagini cu camera devastată, cu următorul mesaj:

”Turist în România… Ce ai putea comenta?!?! S-au întors valorile acasă… Dacă nu-i primești, te reclama pentru rasism, dacă-i primești, suporți consecințele… PS: CATEGORIC nu punem și nu vom pune NICIODATA în “aceeasi oala” compatrioții noștri care au plecat din țară ca să facă un ban cinstit prin munca lor. Așa ceva nu poate face un om care a muncit măcar o zi în viață și și-a câștigat existența prin sacrificii numai de el știute!”.

Informațiile vin la câteva zile după ce o altă unitate de cazare a fost complet distrusă de turiști. Faptele s-au petrecut într-o pensiune din Centrul Capitalei. Proprietarul le-a povestit jurnaliștilor Digi24 cum turiștii pe care i-a găzduit în noaptea dintre ani i-au distrus vila.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere. În acest caz, polițiștii au început identificarea celor zece tineri care au închiriat vila pe care au distrus-o. Se folosesc în identificarea lor de pozele pe care chiar ei și le-au făcut de Revelion în fața casei și pe care le-au distribuit pe rețelele sociale. În una din fotografii, unul dintre tineri pare că are o macetă.