Mai multe percheziții au avut loc joi dimineață într-un dosar în care mai mulți polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră București și angajați ai Poliției Locale Sectorn 1 sunt suspectați că ar fi luat mită de la șoferi.

Politia RutieraFoto: Facebook / Politia Romana

Ancheta vizează fapte de corupție și este derulată de Parchetul Tribunalului Bucureşti și Direcția Generală Anticorupție.

Ofițerii anticorupție au suspiciuni că aproximativ 20 de polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră București ar fi luat mită în trafic în anumite situații pentru a nu-i sancționa pe șoferii care încălcau legea.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că sunt vizaţi şi poliţişti cu peste opt ani vechime, iar cei mai mulţi dintre cei suspectaţi în anchetă sunt de la sectoarele 1, 2 şi 6.

Parchetul a anunțat printr-un comunicat de presă că au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, vizând locuinţe, sedii de firmă, precum şi instituţii publice, respectiv Brigada de Poliţie Rutieră şi Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti.

De asemenea, au fost făcute percheziţii corporale şi asupra unor autovehicule.