Polițiștii și procurorii fac percheziții joi într-un dosar privind eliberarea de certificate false de vaccinare în care sunt vizați mai mulți angajați ai centrului de vaccinare "Neghiniță" din Sectorul 2 al Capitalei. Conform anchetatorilor, ei ar fi înlocuit datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate. Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că el este cel care a alertat autoritățile și că centrul va fi închis temporar.

PolitiaFoto: Politia Romana

Poliția Capitalei a anunțat că polițiștii, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, au pus în aplicare joi cinci mandate de percheziție domiciliară în București, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fals informatic. Totodată, sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori care urmează a fi audiați.

Anchetatorii spun că în luna august au început cercetări cu privire la activitatea mai multor funcționari publici detașați la un centru de vaccinare din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului. Mai exact, ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

Primarul sectorului 2: Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că începând de azi centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar.

  • "Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului.
  • Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat.
  • Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă", a afirmat Mihaiu.

El mai spune că "în cel mai scurt timp" va fi reporită activitatea în centrul Neghiniță, iar până atunci toate persoanele programate acolo vor fi redirecționate către celelalte centre de vaccinare.

Primarul a precizat că la Cora Pantelimon a fost suplimentat cu un nou flux, la Piața Obor vor fi pornite zilele acestea încă două fluxuri și ar urma să fie deschis un nou centru de vaccinare la Mega Mall.