Premierul Florin Cîțu spune că este inadmisibil să afle din presă că existe rețele prin care pot fi obținute certificate de vaccinare false, în condițiile în care există atâtea instituții de forță.

PolitiaFoto: Politia Romana
  • "Mie mi se pare inadmisibil că aşa ceva se întâmplă. În primul rând, avem atâtea instituţii care au primit resurse de la bugetul de stat - şi la MApN, şi la Ministerul Public - şi aceste lucruri sunt descoperite de un jurnalist, ceea ce mi se pare inadmisibil.
  • Am spus acest lucru în şedinţa de guvern. Nu se poate să avem atâtea forţe de ordine, oameni care sunt sau instituţii care ar trebui să se ocupe să descopere aceste reţele şi aceste reţele să fie descoperite în jurnalist", a afirmat Cîțu la începutul ședinței coaliției.

El a spus că în acest caz va fi făcută o anchetă de către Corpul de control al premierului.

O anchetă Digi24 dezvăluie o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanții i-au dat jurnalistului documente care să treacă de filtrele autorităților, atât în țară, cât și la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson.