Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut prima reacție în cazul elicopterului militar american care a aterizat forțat joi pe bulevardul Aviatorilor din Capitală. Bode spune că echipajul a luat decizia după ce a constatat o defecțiune tehnică și că pierde din altitudine, fiind ales un loc considerat sigur.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala
  • "Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au sesizat acea defecțiune tehnică și au constatat că pierd din altitudine, au hotărât să aterizeze forțat într-un loc pe care ei l-au considerat sigur”, a afirmat ministrul de Interne.

El a spus că, din informațiile pe care le are, nu au existat victime în urma incidentului, ci doar pagube materiale.

  • "Din informațiile pe care le avem în acest moment, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi (...) care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate, nu sunt victime, este un lucru foarte important.
  • Noi am securizat zona, se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle, astfel încât după ce se fac toate procedurile tehnice elicopterul să fie transportat la baza aeriană", a mai spus Bode.

Potrivit lui Bode, este în derulare o anchetă la care vor participa și specialiști ai Ministerului Apărării Naționale.

Un elicopter aparținând Armatei americane a aterizat forțat joi în nordul Capitalei, în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle, unde a doborât doi stâlpi de iluminat.