Bărbatul atacat și rănit foarte grav de un urs sâmbătă dimineață în județul Harghita a fost salvat de fiul său, care a tras cu arma pentru a speria animalul, a spus Marcel Vancu, primarul localității Tulgheș.

Urs brun in salbaticieFoto: Freepik

Vancu a confirmat informația că bărbatul de 65 de ani a fost atacat în apropierea casei sale și a spus că acesta a fost salvat de fiu.

”Fiind o familie de vânători, fiul a luat arma din rastel și a tras două focuri pentru a-și scoate tatăl din ghearele ursului”, a declarat primarul la Digi 24.

Potrivit edilului, este al doilea caz de om atacat de urs din localitate, iar la primărie aproape în fiecare săptămână vin 2-3 proprietari de animale care cer despăgubiri pentru atacurile urșilor.

”Dacă nu se iau măsuri de urgență pentru recoltare sau relocare, viața oamenilor este în pericol”, a declarat Marcel Vancu.

”Exemplarele periculoase trebuie imediat împușcate”, a spus primarul din Tulgheș, subliniind că aceasta este ”soluția pentru animale deosebit de periculoase cum a fost în dimineața aceasta. În mod normal ursul nu atacă omul”.

Un bărbat a fost atacat de urs sâmbătă dimineață în comuna Tulgheş, pentru transportarea sa la spital fiind solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş.

Este vorba de un bărbat de 65 de ani, care a fost atacat chiar lângă locuință, a precizat Peter Szilard, managerul serviciului de ambulanță Harghita.

Bărbatul era ieșit să culeagă niște ciuperci, a început să strige, iar aparținătorii l-au auzit, a spus acesta.

Potrivit lui Peter Szilard, ”starea pacientului este gravă, cu hemoragie masivă”. A fost solicitat și ajutorul elicopterului SMURD, care îl va transporta la spitalul din Târgu Mureș.