Un drum judeţean din Prahova a fost avariat pe o lungime de 12 metri din cauza unei alunecări de teren produse ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă, scrie News.ro. Circulaţia pe tronsonul afectat, între localităţile Zâmbroaia şi Predeal Sărari, se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă.

Drum judetean avariat in PrahovaFoto: Consiliul Judetean Prahova

„Circulaţia pe DJ 219 a fost restricţionată pe banda de circulaţie Zâmbroaia - Predeal Sărari, din cauza unei alunecări de teren care a afectat drumul judeţean pe o lungime de aproximativ 12 metri. Evenimentul a fost înregistrat ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ, căzute în ultima perioadă. În urma celor constatate, Consiliul Judeţean Prahova, prin Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi Întreţinere a Drumurilor Judeţene, a luat măsuri imediate prin montarea balizelor şi a semnalizării rutiere specifice pentru a asigura minimum de siguranţă pentru participanţii la trafic. Circulaţia se desfăşoară alternativ pe o singură bandă”, informează, duminică seară, Consiliul Judeţean Prahova, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Conform sursei citate, luni, Consiliul Judeţean Prahova va monta parapete pe lungimea zonei afectate. Ulterior, când condiţiile meteo o vor permite, va fi făcută o expertiză tehnică pentru a face demersurile necesare în vederea reabilitării drumului şi redării acestuia traficului rutier.