Canada a eliminat obligativitatea vizelor pentru Polonia, Slovacia, Lituania si Ungaria, nu insa si pentru Romania si Bulgaria, tari care au intrat in Uniunea Europeana in ultimul val de aderare, anunta agentia France Presse, citand un oficial de la Otawa. Ministrul canadian al imigratiei a precizat ca eliminarea obligativitatii vizelor pentru aceste state va determina consolidarea acestor legaturi " in beneficiul canadienilor si a cetatenilor Poloniei, Slovaciei, Lituaniei si Ungariei".

Totusi, Ministerul canadian al Imigratiei a anuntat ca va colabora in continuare cu autoritatile de la Bucuresti si Sofia in vederea eliminarii obligativitatii vizelor, subliniind ca vor avea loc "vize tehnice" pentru stabilirea momentului in care va putea fi aplicata aceasta masura.

In toamna anului trecut, Comisia Europeana a avertizat autoritatile de la Otawa, pe motiv ca nu exista niciun progres in privinta obligativitatii vizelor pentru tarile care au aderat la Uniunea Europeana. De asemenea, responsabilii europeni au cerut Canadei sa dea dovada de bunavointa fata de cetatenii acestor state.