O acţiune de verificare a respectării regulilor de prevenire şi combatere a răspândirii SARS-CoV-2 a fost desfăşurată vineri seara de către Poliţia Română şi Jandarmerie, cu efective mărite, aceasta urmând a fi continuată şi sâmbătă şi mai ales duminică, atunci când vor intra în vigoare noile restricţii, potrivit Agerpres.

Politia controale coronavirusFoto: Facebook - Politia Romana

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, într-o declaraţie de presă, că toate efectivele de poliţişti şi jandarmi vor fi chemate de acasă duminică pentru a verifica respectarea tuturor măsurilor anti-COVID-19 care vor intra în vigoare.

"Este cert că structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi pentru a verifica implementarea acestor măsuri şi respectarea a tuturor măsurilor impuse pentru siguranţa oamenilor. Aşa cum au fost suplimentate forţele astăzi la nivel naţional din cadrul Poliţiei Române, al Jandarmeriei şi al altor instituţii cu atribuţii în domeniu, la fel se va întâmpla şi pe perioada week-endului, cu atât mai mult duminică, atunci când vor intra în vigoare noile restricţii. Toate efectivele, în afară de cele aflate în dispozitivele curente, vor fi chemate de acasă, vor interveni pentru a verifica modul de respectare a tuturor măsurilor, dar scopul acestor verificări nu este reprezentat de aplicarea de sancţiuni contravenţionale, ci este de a preveni răspândirea COVID-19, ca toţi oamenii să înţeleagă necesitatea respectării acestor norme, pentru că toate aceste norme au rolul de a proteja sănătatea lor, a celor dragi lor şi a tuturor, de altfel", a declarat reprezentantul Poliţiei Române.

Potrivit acestuia, controalele efectuate vineri seara au vizat atât persoanele fizice, cât şi pe cele juridice, fiind vizate inclusiv evenimentele private organizate cu încălcarea restricţiilor în acest sens. Georgian Drăgan a adăugat că la nivel naţional au fost găsite nereguli, fiind aplicate şi sancţiuni contravenţionale unor firme care au încălcat normele prevăzute de cadrul normativ.