Incendiul izbucnit sâmbătă la mansarda Palatului Administrativ din Suceava a fost cauzat, cel mai probabil, de la un conductor electric defect dintr-un grup sanitar din acea zonă, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, citat de Agerpres.

Incendiu SuceavaFoto: Captura video

Potrivit sursei citate, o comisie de cercetare de la faţa locului, compusă din specialişti ai IPJ, Poliţie Criminalistică, ISU şi în reţele electrice, a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei.

''Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer şi în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile (îndeosebi lemn), astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt. Inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor", se arată într-un comunicat remis AGERPRES, duminică, de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Găleată a precizat că s-a efectuat evaluarea preliminară a clădirii şi s-a observat că parterul şi primul etaj sunt puţin afectate, ceea ce ar face posibil, ca în perioada imediat următoare, spaţiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate.

Totodată, în şedinţa CJSU s-a stabilit relocarea de urgenţă a unor spaţii de la Palatul Administrativ, în care funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean (CJ), către alte spaţii pe care le administrează CJ, astfel încât activitatea celor două instituţii să nu aibă de suferit.