Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat, miercuri, la RFI, că, de multe ori, blocajele apărute în proiectele de infrastructură nu sunt pe șantiere, ci la Ministerul Transporturilor. Cătălin Drulă a spus că nu intenționează să stea toată ziua pe șantiere, dar că va merge din când în când să vadă stadiul lucrărilor.
”Îmi doresc să fac acele acțiuni prin care să mă asigur că lucrurile se întâmplă cât mai bine în minister și așa mai departe. De multe ori, blocajele nu sunt pe șantier, sunt în clădirea aceasta în care mă aflu acum, în Palatul CFR, unde sunt toate companiile și Ministerul Transporturilor”, a afirmat noul ministru al Transporturilor.
"Nu am găsit la minister nici un proiect tehnic bun pentru autostrada Comarnic-Brașov"
El crede că problema României în materie de proiecte de infrastructură este că nu au fost făcuți cum trebuie pașii preliminari și explică de ce durează atât de mult proiectele de infrastructură din România.
”Infrastructura mare, rutieră, feroviară are un timp destul de lung de implementare, cu cât devine mai complicată. Dacă suntem în zona montană, un ciclu de implementare a unui astfel de proiect poate să fie cinci, șapte, zece ani, de la momentul în care ai ideea că vrei să faci autostrada. Ce ar trebui să se întâmple în primii ani, în primul an, doi ani, ar fi acele studii de teren, studii geo-tehnice, proiectarea acelei autostrăzi și apoi urmează execuția, care dacă ne uităm la zone comparabile, mă refer la autostrăzile montane, pentru că sunt proiectele care ne dor cel mai tare, pentru că nu avem trecerile montane în România, poate să dureze trei, patru, cinci, șase ani, în funcție de complexitatea proiectului”, a mai spus Drulă la
RFI.
Ministrul Transporturilor a subliniat că ”problema noastră în România este că nu am făcut cum trebuie ani și ani și ani de-a rândul acești pași preliminari".
"Eu nu găsesc în momentul în care intru în minister acum un proiect tehnic bun pentru autostrada Comarnic-Brașov, nu găsesc nici un fel de proiect tehnic pentru autostrada Comarnic-Brașov, nu există și el nu exista nici în 2015, nu exista nici în 2010. Ce există e un studiu de fezabilitate, care eu aș spune că e mai degrabă la nivel de studiu de prefezabilitate, niște schițe, făcut în 2005 (…). Un proiect de anvergură, până la urmă, nici o casă nu se poate face fără un proiect tehnic. La fel, o autostradă cu atât mai puțin, care are viaducte, tuneluri, lucrări ample”, a afirmat ministrul.
Întrebat dacă a primit vreo explicație de la fostul ministru, Cătălin Drulă a răspuns: ”Pentru această autostradă Comarnic-Brașov în particular există în momentul de față o licitație lansată pentru realizarea acelui proiect tehnic, dar fostul ministru a fost un an, lucrurile astea se întâmplă de 15-20 de ani”.
Sa-l vad ca zice: "Dam în funcțiune 100 km autostrada intre 1 Ianuarie și 31 Decembrie 2021" și se tine de cuvânt.
Povestea sa cu nu s-a făcut nici un studiu serios și trebuie luat totul de la zero o știm demult.
Chiar daca vine maine cineva cu 100 de miliarde de euro, tot nu poate promite ca la finalul lui 2021 are nushcati km de autostrada. Si asta pentru ca o autostrada are nevoie destudii, proiecte, licitatie, etc, etc.
Inj schimb peste 4 ani va trebui sa poata arata macar 500 de km finalizati, si inca vro 500 in diverse faze de executie daca vrea sa-l mai voteze careva.
PS. Aveti putintica rabdare ca astia care sunt in USR, Drula, Nasui sau au au fost, Nicusor, sunt din alt aluat fata de pesedaci, penelaci, etc.
2. Alternativa ieftina la DN1: 2 benzi pe sens pe DN71 pana la Tgv. In campie e cel mai ieftin sa construiesti. Aici avem ocazia sa facem o solutie rapid, ieftin si corecta cu ocolirea satelor si tot ce trebuie. Pana o sa fie gata Comarnic Brasov mai dureaza.
Magistrala 2 este deja SUFOCATA de un flux de calatori infernal in prima jumatate a zilei. Probabil ca nu ai lucrat in zona si habarnai. Iti zic eu. In fiecare dimineata circula trenuri din 2 IN 2 MINUTE, si tot crapa vagoanele de oameni fiindca suntem prea multi, e o inghesuiala de iti vine sa te spanzuri, de cele mai multe ori trebuie sa astepti 2-3 trenuri pana poti urca in ele. Si tu vrei sa mai maresti fluxul asta de oameni adaugand o noua destinatie la capatul liniei??? Serios??? Esti constient?
Nu poti rezolva problema mariind numarul de trenuri fiindca ti -am explicat deja ca trenurile circula din 2 in 2 minute. Sinugra solutie e sa se o dezvolte magistrala paralela care sa reduca traficul de pe magistrala 2
Ce zici tu acolo ar trebui sa fie atributia lui Nicusor Dan. Iar ministrul transporturilor sa se ocupe de lucrari de nivel national, nu de cum va inghesuiti voi pe centura.
iar aeroportul Otopeni are o capacitate cam cat toate celelalte aeroporturi romanesti la un loc.
In plus, e vorba de metrou, nu de centura care e alta poveste.
Deci hai sa nu o dam in sentimentalisme ieftine.
Tara nu incepe si nu se termina cu Bucurestiul si Otopeniul dar vrem nu vrem sunt cele mai mari orase/aeroporturi si merita atentia potrivita!
Ca vorbim de descentralizare e alta poveste.
Dar daca vrei, hai sa facem metrou pentru aeroport la Iasi, sunt sigur ca va dezvolta zona. Ai cifrele la tine?
Acu ca pan la mare aveti autostrada, sigurele probleme majore ale Romaniei au ramas accesul Bucurestiului la Otopeni si pe Valea Prahovei. Restul, provincia cum ii spuneti voi, poa'sa mai astepte, ca-s mai putin egali...
Din fericire nu se intampla asta.
PS traficul pe Valea Prahovei e infernal in orice zi a saptamanii, in orice sezon. Daca tu crezi ca de autostrada aia vor beneficia doar bucurestenii ai un bias mare de tot.
2. Traficul pe Valea Prahovei nu e infernal tot timpul, daca mergi in timpul saptamanii sau sambata dupamasa viteza de deplasare e de cateva ori mai mare. Nush de unde ai scos-o pe asta, dar daca vrei sa te convingu gasesti informatii de trafic pe google maps sau waze.
Asha ca varianta rapida e sa iei infrastructura mare de la CNAIR si sa o muti laq o institutie nou creata, cu oameni comeptenti. Ceea ce a si declarat Drula ca vrea a faca.
Verisori nanasi , nepoti..... sunt pline ministerele si toti tipa ca nu pot trai din2500 de lei fara ca sa faca decit ce stiu mai bine , sa capuseze .
Elvetienii au dus trenurile la 3500 m altitudine si au sapat tunele cit nu vom sapa noi nicodata dar acolo nu sunt incompetenti si nici nepotisme , cit muncesti atit primesti .
Voi ati castigat alegerile prezentand aceste situatii si promitand solutii pentru ele.
Ati pierdut cel putin 10% din alegatori incercand sa ne manipulati in modul in care incerci tu o sa faci acum, problema voastra este ca la cei care v-au votat astfel de manipulari nu prea tin. Sfatul meu e urmatorul: ori va apucati de treaba si incepeti sa livrati rezultate ori veti ajunge sa aveti maxim 5% la urmatoarele alegeri.
Iar daca gasiti nereguli, acestea trebuie in primul rand semnalate organelor abilitate (parchet, DNA) si apoi presei.
PS. In schimb cel care incearca sa manipuleze nu e Drula ci tu care scoti din burta procente precise asa-zis pierdute de USR pt ca ar fi promis solutii dar nu le "livreaza" !
PPS. Ati trecut la lupta din spatele liniilor bibicilor ?! :)))
Constatari sunt alea pe care le faci dupa o saptamana in minister.
Daca dupa 4 ani situatia e aceeasi, da, sunt primul care sa il acuze!
Deci daca ai o firma tare de proiectare si faci un contract beton, care sa-l oblige sa plătească orice modificare ( ca e vina lui) da merita sa faci Fidic Rosu.
Cum la noi nu se întâmplă asta se ajunge sa se facă contracte dupa 10 ani de la realizarea proiectului ...
La Fidic Galben nu ai aceste probleme dar te poți trezi cu soluții "ingenioase " ( ieșiri la dracu în praznic ) si trebuie sa ai niște cerințe foarte clare si o supervizare foarte stricta ca aia sunt in stare sa-ti pună mai puține materiale sau de proasta calitate. Dar odată semnat contractul nu mai ai nici o obligație.
Plus mai e problema terenurilor care se achiziționează. Aici dupa cum s-a văzut la București Ploiești unde autostrada e mai lunga cu 20 de km decât DN1 pentru ca trebuia sa treacă pe la niște băieți smecheri care aveau proprietăți fabuloase care trebuiau dărâmate contra cost.
Așa e. Terenurile rămân veșnica și cea mai importantă problemă. Dar așa e în democrație.
Asta e problema noastră, tipic romanească, toti ne dam experți dar de fapt sunt 2-3 care știu despre ce este vorba. Zi mosule, care este diferența dintre anexa 1 si anexa 2 HG nr 1/ 10.01.2018?
Problema este ca habar nu aveți despre ce vorbiți. Exact ca nenea Drula, conducătorul de drone. I-am citit si eu postările pe forum si mi-a trecut. Nu o sa facă nimic pentru ca nu înțelege ca nu ai cu cine sa lucrezi. Si al stat si a privat. Toate proiectele din România sunt în întârziere. In special alea făcute pe Fidic Rosu. Dar te rog arata-mi mie o autostrada sau o cale ferata facut cu contract de proiectare si execuție.