Militarii români aflați în misiune în Afganistan au sărbătorit Crăciunul cu colinde românești, alături de ceilalți militari din baza de la Kandahar.

cum au sarbatorit Craciunul militarii romani din AfganistanFoto: MApN

Potrivit imaginilor transmise de Ministerului Apărării Maționale, militarii au împodobit un brad, iar un preot a oficiat o slujbă.

  • "În Afganistan, zilele de Crăciun au fost la fel ca zilele obișnuite, cu sarcini și misiuni specifice unui batalion de Protecția a Forței. Însă pentru câteva minute, în Baza Militară Kandahar a răsunat glasul unui grup de colindători și în jurul lor s-au adunat, alături de militarii români, și partenerii NATO din bază.
  • Timpul a stat puțin în loc și cele mai frumoase colinde tradiționale românești ne-au purtat cu gândul acasă, la România noastră îmbrăcată în haine de sărbătoare.
  • De aici, din țara plină de praf, militarii Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions” vă urează să aveți sărbători frumoase, bucurie în suflet și un an nou cât mai bun!", este mesajul postat pe Facebook de către Ministerul Apărării.