Șapte proxeneţi din Argeş au fost ridicaţi miercuri de polițiști și DIICOT după ce au obligat mai multe minore să se prostitueze. Proxeneţii au închiriat o locuință în Pitești și cereau între 100 și 300 de lei pentru fiecare act sexual cu fetele, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii DIICOT Pitești și polițiștii au efectuat opt percheziții în județul Argeș, la locuințele unor persoane suspectate de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

În perioada februarie – noiembrie 2020, sub pretextul unor relații de iubire și prin promisiuni de întemeiere a unei familii, suspecții au recrutat mai multe minore pe care le-au găzduit într-o locație din Pitești, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției.

Inculpații erau cei care se ocupau de închirierea locației în care fetele erau obligate să practice prostituția, postau anunțuri pe diferite site-uri de profil în vederea atragerii de clienți și stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între 100 și 300 lei, în funcție de durata și natura actului sexual.

Unii suspecți se ocupau și de vânzare de droguri de risc către consumatori din Argeș. În urma perchezițiilor, au fost ridicate un grinder, un cântar electronic, 2 grame de substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice și suporți externi de memorie. La sediul DIICOT Pitești sunt audiate șapte persoane.