Șapte proxeneți, reținuți în Argeș după ce au obligat mai multe minore să se prostitueze
Procurorii DIICOT Pitești și polițiștii au efectuat opt percheziții în județul Argeș, la locuințele unor persoane suspectate de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.
În perioada februarie – noiembrie 2020, sub pretextul unor relații de iubire și prin promisiuni de întemeiere a unei familii, suspecții au recrutat mai multe minore pe care le-au găzduit într-o locație din Pitești, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției.
Inculpații erau cei care se ocupau de închirierea locației în care fetele erau obligate să practice prostituția, postau anunțuri pe diferite site-uri de profil în vederea atragerii de clienți și stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între 100 și 300 lei, în funcție de durata și natura actului sexual.
Unii suspecți se ocupau și de vânzare de droguri de risc către consumatori din Argeș. În urma perchezițiilor, au fost ridicate un grinder, un cântar electronic, 2 grame de substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice și suporți externi de memorie. La sediul DIICOT Pitești sunt audiate șapte persoane.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
De ce sa nu se legalizeze si in Romania aceasta munca, ca sa nu se mai ascunda prin boscheti sau apartamente dubioase, sa fie verificate medical (nu ca acum pline de boli), sa plateasca taxe si sa aiba acces la serviciile de sanatate si la pensii. In afara de interlopii care le iau banii si politistii care ii apara, cine are de castigat din situatia de acum?
Astfel de cazuri necesita atentie si indrumare, precum si sprijin, moral, social, financiar, emotional, psihologic, din partea statului. Fa o cautare sa vezi de unde apar atat de multe cazuri de exploatari sau trafic de persoane de prin orfelinate. Sa vezi ce simplu e pentru infractori nu doar ca nu ar fi legi, ci ca nu intereseaza statul de orfani. Sunt proceduri neefectuate si chiar daca ar fi angajati care ar vrea, sunt subdimensionati sau sunt legi care le restrictioneaza implicarea sa le poata ajuta sau monitoriza, dupa caz, desigur
In acelasi timp, putem merge dincolo si spre teribiliste care au familie buna dar isi fac de cap.
Da, toate sunt cazuri reale. Da, se intampla. Dar sunt situatii tragice. Felul in care ai scris comentariul ala faci sa sune ca si cand 99% din minore ar fi usuratice si daca si-o iau, foarte bine, ca nu le-a pus nimeni sa faca asta.
Sper sa nu ai planuri de a fi parinte, ca nu imi pari prea potrivit cu mentalitatea asta, fara suparare.
Legalizarea e o treaba, dar nu ar opri exploatarea minorilor sau persoanelor rapite. Mai este foarte mult de facut. Se poate porni de la Educatie Sexuala pana la, dupa cum am spus, putina implicare din partea statului cu centre prin care sa ofere sprijin.
Problema la noi e neimplicarea statului. De la legi pana la personal. De infrastructura, conditii si investitii nici nu mai zic. De cazul Tandarei putem aduce aminte?
La noi infractorii castiga, nu victimele. Dar nici atitudinea ta nu ajuta
Plus ca daca s-ar legaliza, proxenetii nu s-ar grabi sa le faca fetelor contract sau sa platesca impozite, sa fim seriosi. Tot pe la drumul mare si prin apartamente dubioase ar fi "marfa".