- 1. În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.
- 2. A fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.
- 3. S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.
- 4. Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.
- 5. Au fost efectuate audieri de martori.
Cinci din cele 10 persoane decedate în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț nu au putut fi identificate / Anunțul Parchetului

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
:((
de ce in spitalele din Romania si mai ales in sectiile unde exista pericolul unei explozii, a unui incendiu cume ATI nu exista asa ceva?
Cu ce anume ai fi inundat salonul fara sa cauzezi sufocarea pacientilor sau un scurtcircuit care le-ar fi oprit ventilatoarele sufocandu-i oricum?
Hai sa iti spun: de undeva din varful muntelui, as zice de pe Varful Ciomu.
Ceea ce imi explici tu imi aduce aminte de bancul cu centura de siguranta. Legistul le explica studentilor la morga: uitati-va - acest sofer nu a purtat centura - este desfigurat, de nerecunoscut. Iar acesta a purtat centura si uitati in ce buna stare e, parca e viu.
Paturile alea nu sunt puse intr-o ordine si au cate un numar?
Fiecare bolnav are macar un numar de pat ca sa stii naiba ce medicamente sa ii dai, daca nu altceva.
Si e de presupus ca bietii de ei care erau intubati nu s-au apucat sa isi schimbe locurile intre ei ca sa isi bata joc de medici si asistente.
Astia chiar nu au nici cele mai elementare reguli, nici o umbra de ordine, nimica.
Ce autorizare sa astepti sa obtina de la ISU? Pai pentru aia trebuie ordine si disciplina .....
Chiar daca erau dezintegrati, nu doar carbonizati, nu este nevoie de "identificare, se stia clar din scrite in fiecare pat cine fusese internat!
Dacă în salon sau în afara ușii se găsea un extinctor cu dioxid de carbon, adică fără praf, dar care mai și răceste până aproape de -60 °C și ar fi fost folosit repede poate murea doar cel/cea al cărui/cărei ventilație depindea de aparatul respectiv.
Închei cu o părere de electrician: e posibil ca incendiul să fi pornit de la vreun prelungitor/ bloc de prize suprasolicirat, dat fiind că secția respectivă nu era proiectată pentru ATI e posibil să nu fi avut suficiente prize pentru atâtea aparate.