Liderii PNL Timiș au stabilit ordinea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, senatoarea Alina Gorghiu deschizând lista pentru Senat iar rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, fiind pe prima poziție pentru Camera Deputaților, transmite Timișoara Online.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lista finală a fost stabilită de Colegiul Director al PNL Timiș, forul superior de conducere al organizației, miercuri seară.

Astfel, la Camera Deputaților candidează, în ordine: Marilen Gabriel Pirtea (deputat, rector UVT), Ben Oni Ardelean (deputat), Cosmin Șandru (președinte TNL Timiș), Petru Roman (primar Deta), Ciprian Bogdan (consilier județean), Claudiu Chira (vicepreședinte TNL), Sorin Supuran (liberal cu vechime), Adriana Corbeanu (PNL Lugoj), Elena Samoilă (președinte organizația de seniori) și Samuel Lupulescu (fost primar Fârdea).

La Senat au rămas, în ordine: Alina Gorghiu (senator), Ionuț Gaiță (om de afaceri), Mihai Bojin (consilier județean) și Sorina Ciurlea (președinte organizația de femei).

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, susține că liberalii și-au dorit o echipă de parlamentari cu influență la București, care să colaboreze cu guvernul.

„PNL Timiș a obținut un scor politic de 35,6% la alegerile locale, scor pe care sper să îl creștem și să reconfirmăm că PNL este partidul numărul 1 în Timiș. Dorim să avem o echipă de parlamentari cu influență la București, care să colaboreze cu Guvernul PNL și să concretizeze proiectele importante pentru județul nostru în următorii patru ani, fie că este vorba despre centura Timișoarei, autostrada Timișoara-Moravița, de noua conexiune la autostrada A1, de stadion, sala polivalentă sau de preluarea aeroportului de către autoritățile locale”, a declarat Nica.

La alegerile din 2016, liberalii au prins un mandat de senator și trei de deputați: Alina Gorghiu, respectiv Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu.