O stradă a fost asfaltată pe jumătate, iar cealaltă jumătate a rămas cu vechiul covor asfaltic. Explicația: artera este disputată de către două localități - Craiova şi Cârcea -, astfel că în urmă cu câteva săptămâni primăria din comuna doljeană a asfaltat șoseaua doar pe partea care îi revine ei în acte, scrie Gazeta de Sud.

strada asfaltata pe jumatateFoto: Gazeta de Sud

Strada apare în domeniul public al Craiovei sub denumirea Preciziei, dar şi în domeniul public al comunei Cârcea sub denumirea de strada Siloz. O jumătate de stradă este în Cârcea, cealaltă jumătate este în Craiova.

Strada este disputată în instanță de cele două unităţi administrativ teritoriale. Deocamdată, linia de hotar dintre cele două localităţi este trasă pe mijlocul străzii: partea din dreapta, cum intri dinspre giratoriul din strada Henry Ford aparţine de Cârcea, iar partea din stânga ţine de Craiova, scrie GDS.

Astfel, în urmă cu câteva săptămâni Primăria Cârcea a asfaltat doar partea ei de stradă. Cealaltă jumătate care ţine de oraşul Craiova a rămas neasfaltată.

"Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizat toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi”, a declarat pentru Gazeta de Sud primarul din Cârcea, Valerică Pupăză.

Șeful Serviciului Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul Primăriei Craiova, Marian Ghencioiu, spune că, într-adevăr, jumătatea de stradă care aparține municipiului Craiova "nu a fost prinsă acum în procesul de modernizare".

.