VIDEO Avertismentul lui Iohannis: Scenariu „de groază” dacă rectificarea aprobată de PSD intră în vigoare / România ar putea pierde fonduri europene de 3 mld euro

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 23 septembrie 2020, 17:52 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Președintele Klaus Iohannis a avertizat miercuri că România riscă să piardă fonduri europene de trei miliarde de euro dacă rectificarea bugetului în forma adoptată de PSD în Parlament, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, intră în vigoare. În această variantă, este posibilă și retrogradarea ratingului de țară, ceea ce ar conduce la „un scenariu de groază”, a subliniat șeful statului.

Președintele a fost întrebat dacă România riscă să piardă fonduri europene și să-i retrogradat ratingul de țară în cazul în care rectificarea bugetară modificată de PSD în Parlament intră în vigoare.

„Din păcate ambele scenarii sunt posibile. Există discuții cu înalți responsabili din Comisie care ne-au spus frac: dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 mld euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”, a răspuns Klaus Iohannis.

În plus, agențiile „cu siguranță” vor retrograda ratingul de țară. „Dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde de euro și ratingul de țară e retrogradat. E un scenariu de groază. Oricât ne-am dori aceste creșteri, ele pot fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică”, a adăugat el.

Intervenția președintelui vine la o zi după ce plenul Parlamentului a adoptat proiectele privind rectificarea bugetului pe acest an, care includ amendamentul PSD prin care pensiile cresc cu 40% și nu cu 14% cât decisese Guvernul.

De asemenea, conferința de presă vine cu patru zile înainte de alegerile locale de duminică.

HotNews.ro a transmis LIVETEXT cele mai importante declarații ale președintelui.

 • Au mai rămas doar câteva zile până la un moment definitoriu pentru modul în care vor evolua în următorii patru ani localitățile în care trăim și ne desfășurăm activitățile.
 • În această duminică, pe 27 septembrie, mergem la urne pentru a decide cui încredințăm responsabilitatea administrării comunităților noastre. Stă în puterea noastră să alegem viitorii primari și consilieri locali, viitorii președinți de consilii județene și consilieri județeni.
 • De ce este această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câștiga depinde ca școala și spitalul din localitatea în care trăim să fie modernizate, drumurile să fie reparate și problemele de trafic rezolvate.
 • Din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an întregul proces electoral a fost perturbat și au fost necesare condiții speciale.
 • Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar au fost amânate pentru că atunci ne aflam în etapele incipiente ale pandemiei, când existau încă foarte multe necunoscute cu privire la acest virus, iar organizarea în acele circumstanțe ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări.
 • Din păcate, pandemia este departe de a se fi încheiat, însă, spre deosebire de primăvara acestui an, acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară pentru toți votanții.
 • Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime. Mă refer, printre altele, la dezinfectarea riguroasă a secțiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare și de ieșire, la asigurarea unor spații speciale dotate pentru igiena mâinilor alegătorilor înainte și după exercitarea votului.
 • Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, care în esență se rezumă la purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum. Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activități pe care le facem în viața de zi cu zi, cum ar fi mersul la cumpărături.
 • Mă bucur să constat că, în ciuda condițiilor mai dificile, campania electorală a fost totuși una activă. Acest lucru este un câștig pentru democrația noastră. Am remarcat multe proiecte electorale bune și salut efortul candidaților de a veni în întâmpinarea românilor prin cât mai multe mijloace posibile de comunicare.
 • Am văzut însă și cum unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde.
 • Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunitățile stagnează în subdezvoltare. Ba, mai mult, aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste, știind foarte bine că sunt inaplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră, în care bugetul de stat este deja pus sub mare presiune. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense.
 • Acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă.
 • Avem multe modele de administrații locale de succes, de comunități care în patru sau opt ani au cunoscut transformări majore în bine. După cum avem și exemple unde administrațiile locale au eșuat lamentabil în a garanta până și accesul cetățenilor la utilitățile de bază.
 • De aceea, vă încurajez, dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți!


Întrebări din partea ziariștilor

Antena 1: Vă așteptați la o nouă carantină?

Klaus Iohannis: Nu văd motive pentru o situație în care cetățenii sunt obligați să stea la domiciliu, dar vedem cum numărul de infectări e în creștere. Noi putem stopa răspândirea epidemiei dacă purtăm masca, evităm aglomerările, igiena mâinilor

Europa FM: Un profesor a îndemnat copii să nu respecte regulile. A cui e responsabilitatea?

Klaus Iohannis: Este un caz singular, reprobabil, nu putem tolera așa ceva și sunt convins că cei de la Inspectoratul școlar vor lua măsuri. E jalnic

Antena 3: Parlamentul a aprobat majorarea pensiilor cu 40%. Veți promulga legea?

Klaus Iohannis: Este de dorit să crească pensiile, salariile profesorilor, sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și deja primii pași s-au făcut, pensiile au crescut cu 14%. Chiar dacă ne dorim mai mult, suntem în pandemie, în criză economică și bugetul e deja sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB, ar trebui să luăm bani din altă parte, ori de peste tot deja banii au fost reduși la minim.

Agerpres: Avocatul general al CJUE a decis că numirea interimară a șefului Inspecției Judiciare și procedurile de înființare a Secției speciale nu respectă dreptul UE. Când se va rezolva această chestiune?

Klaus Iohannis: Este o propunere a avocatului general, dar aceste propuneri sunt exact lucrurile pe care le-am spus și eu, și PNL, când PSD s-a apucat să distrugă legile justiției. Mă bucură că iată avocatul general de la CJUE are exact aceeași opinie pe care am avut-o și eu, cu aceste argumente am atacat modificările PSD. Este o încurajare pentru noi, am spus acum câteva săptămâni că legile justiției în această toamnă trebuie să intre în discuție și să fie reparate. Eu voi insista și cred că voi avea oarecare succes ca după alegeri de la MJ să apară propunerile pentru a reda viteză luptei anticorupție, pentru a face procedurile transparente și pentru a garanta independența magistraților

Știridiaspora.ro: E oportună testarea pentru românii care vin din diaspora?

Klaus Iohannis: E o chestiune care se va discuta la MS. E o măsură care a fost deja introdusă de mai multe țări din UE, unde numărul de infectări e în creștere puternică. Vom analiza dacă e necesar sau nu pentru România. Este posibil, dar nu există o decizie, să se introducă o formă de control

B1 TV: Avem un nou record negativ, medicii au recomandat să fie luate măsuri la nivel de regiune. Se ia în calcul să fie implementate măsuri precum purtarea obligatorie a măștii sau testare în masă?

Klaus Iohannis: Dacă numărul de persoane infectate crește se pot lua astfel de măsuri. Sunt adeptul măsurilor luate în plan local sau județean. E important să se ia măsurile mai dure unde riscul e mai mare.

TVR: Marcel Ciolacu a susținut azi că după alegeri guvernul intenționează să închidă din nou școlile, e posibil acest scenariu?

Klaus Iohannis: Nu, nu e posibil. Dacă liderul PSD trebuie să recurgă la astfel de minciuni pentru a se face auzit, e un semnal îngrijorător. Școlile nu se închid, se trece la învățământ online înainte șl după votare pentru a permite pregătirile de vot și dezinfecția profundă. După care toată lumea revine la școală. Constat că PSD e nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăștierea de minciuni în public

Libertatea: Suntem fruntași în clasamentul mortalității Covid 19, cu 28 de decese la un milion de locuitori. Ați primit vreo explicație?

Klaus Iohannis: Tema spitalelor și a sănătății nu e o temă nouă, eu am atins această temă de foarte multe ori, am avut discuții chiar cu conducerea OMS, am fost în vizită în spitale și de fiecare dată am atras atenția unor lucruri care se văd simplu: sistemul nostru de spitale nu funcționează bine, prevenția e de multe ori ca și inexistentă, rezultatul e cel pe care îl vedem. Avem prea mulți români bolnavi, prea puține controale de rutină pentru a putea preveni anumite evoluții care periclitează viața. Toate aceste lucruri e schimbă în ani și ani de reformă. Îmi doresc după alegeri un guvern responsabil, solid, cu o politică de îmbunătățire a întregului sistem, care se poate începe într-un mandat de 4 ani, mai bine ar fi un mandat mai lung. E o temă extrem de sensibilă și sunt foarte hotărât să-i acord toată atenția

Realitatea Plus: Riscă România să aibă fonduri europene suspendate? Agențiile de rating ne-ar putea retrograda?

Klaus Iohannis: Din păcate ambele scenarii sunt posibile. Există discuții cu înalți responsabili din Comisie care ne-au spus franc; dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 mld euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Agențiile cu siguranță vor schimba ratingul în mult mai rău. Pentru aceste cheltuieli nu există pur și simplu bani. Dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde de euro și ratingul de țară e retrogradat. E un scenariu de groază. Oricât ne-am dori aceste creșteri, ele pot fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică

Epoch Times: Instanța se pronunță mâine în dosarul soțului șefei DIICOT. Veți cere revocarea sa?

Klaus Iohannis: Dacă apare o condamnare cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Mai remarc ceva, ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească avizul, el nu s-a bazat pe acest lucru. Această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, și totuși dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele.

Kanal D: Ce probleme v-a reclamat Carmen Iohannis?

Klaus Iohannis: Soția mea s-a bucurat foarte mult că a reînceput școala, merge la școală cu foarte mult entuziasm, lucrurile merg bine spre foarte bine

Digi 24: Există un prag de infectări de la care se impune revenirea la starea de urgență?

Klaus Iohannis: Este foarte puțin probabil să mai revenim la starea de urgență, disfuncționalitățile au fost majore. Între timp am învățat multe, știm cum să gestionăm pandemia, știm să aplicăm restricțiii locale și am toată speranța că vom reuși să stăpânim răspândirea acestei pandemii fără să reintrăm în starea de urgență, care trebuie să rămână ultima soluție și sper să nu mai ajungem acolo.

Radio România: La ce prezență la vot vă așteptați?

Klaus Iohannis: Nu m-aș aventura în a evalua prezența la vot, dar sper foarte mult să fie comparabilă cu alte alegeri de acest tip

Digi FM: Se poate ajunge la o guvernare cu FMI, dacă majorarea pensiilor intră în vigoare?

Klaus Iohannis: Noi tocmai asta vrem să evităm, majorarea taxelor și vrem o creștere economică sănătoasă. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

33264 vizualizari

 • +3 (27 voturi)    
  Votati si trimiteti la toti prietenii! (Miercuri, 23 septembrie 2020, 18:02)

  mbratianu [utilizator]

  Nu întreba ce face tara pentru tine, intreaba ce faci tu pentru ea,
  A VOTA e cea mai mica, MARE realizare care i-o poti da.
  De vor sa te sperie cu prostia ‘toti e la fel’,
  Tu uita-te la studii, slujbe si la caracter.
  Multi vechi n-au meserie, sunt penali, din banii tai promit pomeni,
  Altii noi sunt tineri, au platit taxe, au studii reale si au muncit din greu.
  Nu-ti fie rusine sa trimiti poezia la toti alor tai,
  E pentru a lor salvare si-al tarii viitor.
 • +3 (39 voturi)    
  acu, sincer (Miercuri, 23 septembrie 2020, 18:14)

  Mazeta [utilizator]

  Creșterea pensiilor o fi un măr otrăvit, dar nici guvernul Iohannis nu este Albă ca Zăpada.
  • -1 (5 voturi)    
   corect (Joi, 24 septembrie 2020, 12:52)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dar e mai alb decat a fost psd vreodata!
 • -10 (40 voturi)    
  alo, klaus (Miercuri, 23 septembrie 2020, 18:25)

  cucuveauamov [utilizator]

  ai cerut masuri si pentru d. Orban care era la bere dara masca? sau e mai simplu cu un prof din oradea satul de voi?
  • 0 (8 voturi)    
   uite-l ma (Joi, 24 septembrie 2020, 12:51)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ala care nu e cu politica, doar uraste magariile din justitie cum vorbeste el din nou.... supriza... de politica!

   acum e rau fara masca?! ha! nu era partidul a carei sluga esti ala care urla ca masca e o conspiratie?!

   apsopos... ia spune tu, in toata inteligenta ta nemasurata: cum plm bei tu bere cu masca pusa?!
 • +5 (27 voturi)    
  Majorare pensii (Miercuri, 23 septembrie 2020, 19:06)

  ISoli [utilizator]

  Cum poti trata atat de discretionar subiectul pensiilor? Probabil pentru a acoperi o mare delapidare cu o alta!
  Iata despre ce este vorba: pilonul 1 a fost epuizat prin sifonare catre bugetul de stat (si mai departe stim destinatiile) si acum li se spune contribuabililor ca nu mai sunt bani pentru marirea pesiilor! Cum poti sa spui asemenea aberatii, cand este este vorba despre generatiile de pensionari care in anii 1990 si 2000 au platit contributii de 120% RAPORTAT LA SALARIU (aproape 20 de ani) si apoi de 70%. Acestor generatii care i-au tinut in spate prin contributiile lor si care prin marimea contributiilor platite au sperat ca isi vor asigura pensii decente, acestora li se spune ca n-au dreptul la ceea ce au platit dinainte?
  Apoi luati in calcul ca, datorita mediei scazute de viata (73 ani), un pensionar nu primeste in medie inapoi, ca total pensii, din contributiile pe care le-a platit timp de 35 de ani, nici 35%, deci grosul de 65% ramane, dupa decesul lor, la fondul de pensii (iar de acolo, sifonat la bugetul statului din care se indestuleaza cu totii).
  In plus, in bataie de joc, guvernele din 2016 (Ponta) si 2018 (PSD) au comis ilegalitatea de a nu indexa pensiile, desi aveau obligatia legala de a o face.
  Iar daca legea a tot fost incalcata si inainte, spre batjocorirea pensionarilor, de ce sa nu o faca si acum?!
  De ce nu auzim pe nimeni punand in discutie aceste aspecte si cerand masuri reparatorii pentru pensionari?! Oare de ce?1
 • +17 (31 voturi)    
  ! (Miercuri, 23 septembrie 2020, 19:21)

  tudorr [utilizator]

  De groaza e si sa platesti pensii speciale de 3 miliarde de euro pe an! Tot felul de categorii favorizate mult bugetul miliarde de euro anual!
  • -3 (17 voturi)    
   ai si ceva cifre? (Joi, 24 septembrie 2020, 1:36)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Cum ai ajuns la cifra de 3 mld pensii speciale? Nu ca asta n-ar fi o problema, da' cifra mi se pare total disproportionata...
   • -1 (1 vot)    
    ! (Vineri, 25 septembrie 2020, 15:16)

    tudorr [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    2.8 erau acum 1-2 ani, oficial! Intre timp s-au mai marit! Ai google, cap si 2 maini, informatiile sunt la liber!
  • 0 (0 voturi)    
   Hmmm (Sâmbătă, 26 septembrie 2020, 0:05)

   Sah [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Pensii speciale, dam cuvantul HotNews:
   https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23263013-cate-pensii-speciale-sunt-romania-cat-platit-pentru-ele-anul-trecut.htm
   9 miliarde de lei, adica aproape 2 miliarde de euro.
   PS. Apropo: cata pierdere are guvernul care nu impoziteaza ''IT-ul'', pe ''ziaristi'', etc?
   Eu de ce trebuie sa platesc impozite si ei nu??
 • +18 (30 voturi)    
  Privilegiile unor impostori sunt problema (Miercuri, 23 septembrie 2020, 19:43)

  Cozmin II [utilizator]

  Nu din cauza majorarii pensiilor de contributivitate ar putea pierde tara bani de la UE, ci din cauza pensiilor speciale si din cauza celorlalte privilegii nesimtite si nemeritate, platite unor impostori.
  Cand guvernul plateste milioane de euro lunar, pentru niste salarii, pensii si indemnizatii nesimtite si nemeritate, nu poti spune ca nu sunt bani pentru majorarea pensiilor.
  Sa majoreze de trei ori, de patru ori sau de cinci ori salariile parlamentarilor, ale primarilor si ale consilierilor au putut.
  Atunci nu au pus in pericol fondurile europene ?
  Pentru ei s-a putut imediat, fara nicio discutie, fara nicio amanare, fara nicio tergiversare.
  Pentru majorarea substantiala si aberanta a finantarii partidelor au gasit imediat bani.
  Daca guvernul nu stie de unde sa faca rost de bani, fara sa faca imprumuturi, fara sa pe ricliteze fondurile europene, il ajutam noi :
  – sa desfiinteze sau sa impoziteze pensiile speciale, nemeritate si nesimtite
  – sa reduca salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, ale celor de la ASF, de la ANRE, de la ANCOM etc.
  – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari
  – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri)
  – sa desfiinteze subventinarea de la buget a partidelor
  – sa desfiinteze finantarea asa-zisei case regale
  – sa desfiinteze Institutul Tapului Levantin
  – sa reduca masiv sumele din PNDL, din care primarii risipesc banii pe lucruri inutile, din care iau comisioane
  – sa confiste averile marilor corupti si marilor infractori, cafre au devalizat tara
  - sa colecteze mai bine taxele si impozitele
  • +10 (18 voturi)    
   Masurile pe care le propuneti (Joi, 24 septembrie 2020, 1:43)

   Bradisor [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   defintarea pensiilor speciale ;reducerea salariilor nesimtite etc cu siguranta vor fi respinse de CCR.Pana nu va fi ales un parlament care care sa poata modifica constituitia CCR nu va permite renuntarea la privilegii.Solutia:sa mergm la vot si sa alegem bineGuvernul actual nu are sustinerea parlamentara ca sa realizeze propunerile dvs.
   • 0 (2 voturi)    
    Bine ca nu are sustinere parlamentara (Joi, 24 septembrie 2020, 17:10)

    Pakam [utilizator] i-a raspuns lui Bradisor

    Va dati seama ce se intampla daca guvernul asta incompetent, hot si inuman avea sustinerea parlamentului? Pai erati inca in stare de urgenta cu armata pe strada, fara drepturi si cu banii luati!
    • -1 (1 vot)    
     Sa-ti spun io ce se intampla (Vineri, 25 septembrie 2020, 17:39)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Pakam

     N-aveam vidul ala legislativ de cateva saptamani, in care epidemia a trecut de la o raspandire controlata, cu focare de infectie izolate si bine cunoscute la raspandire in masa populatiei. Si poate aveam cateva mii de morti mai putini. Aia se intampla daca guvernul avea sustinere parlamentara.
  • +2 (20 voturi)    
   Cu voia dvs. as adauga (Joi, 24 septembrie 2020, 3:14)

   Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   - calatoriile saptamanale Bucuresti - Sibiu ale presedintelui cu toata coloana oficiala de masini si angajati SPP. SRI, STS, ISU, Politie etc. PLus calatoriile personale in strainatate in primii 5 ani de mandat.
   • -1 (5 voturi)    
    Lehliu (Joi, 24 septembrie 2020, 11:32)

    fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui Dinu-I

    Propun o lege prin care un președintele României să fie maxim din Lehliu-gară, să ne coste mai puțin deplasările ..... oare vă dați seama cât sunteți de mărunt ?
    • +1 (1 vot)    
     Pantru ca vb. de marunt, mai bine la Dor Marunt (Joi, 24 septembrie 2020, 15:43)

     Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

     Poate n-ati observat ca orice tara "ca afara" (sau nu doriti ca Romania sa fie una din acestea) presedintele(USA partenerul strategic), cancelarul (Angela Merkel), prim-ministru (UK, Canada) etc. are o locuinta destinata special pe perioada mandatului.
     Asta-i fisa postului.
     Se tot clameaza ca tara se afla intr-o criza nemaintalnita dar asta e doar pentru "cateii" ?
     Exemplu personal, solidaritate sociala nu-s aplicabile ?
  • -1 (11 voturi)    
   unele masuri propuse de dvs, (Joi, 24 septembrie 2020, 8:03)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   deja au fost respinse de CCR; restu vor fi respinse.
   Nu stiti despre ce vorbiti......
 • +20 (34 voturi)    
  romaniaEducata (Miercuri, 23 septembrie 2020, 20:51)

  iqwe [utilizator]

  pentru servicii...pensii la 45 de ani in armata politie si justitie sunt bani...
  romaniaEducata
 • +9 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 24 septembrie 2020, 0:23)

  [anonim]

 • +5 (21 voturi)    
  plateste Iohanis (Joi, 24 septembrie 2020, 0:25)

  Ademordna [utilizator]

  Nu poti sa le ai pe toate.
  Ori lupti cu PSD-ul si-i bagi mafiotii la puscarie, ori te fac ei cum stiu mai bine.
  Iohanis, cu cartita PSD Predoiu, a ales sa sugrume justitia, sa puna procurori sefi slabi, servili la DNA, DIICOT, Parchetul General, contra avizului CSM si mai ales contra opiniei societatii civile. PSD a inteles ca USL traieste si i-a executat in Parlament pe colegii lor retardati din PNL (=PSD lite, de vara).
  Acum PNListii vor plati la alegeri pretul deciziei lor si tara il va plati si ea, ca intotdeauna.
 • +11 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 24 septembrie 2020, 1:49)

  [anonim]

 • 0 (10 voturi)    
  invatati oamenii (Joi, 24 septembrie 2020, 7:59)

  mongolul [utilizator]

  cum sa voteze, cu legea asta maronie, de la locale! sa nu-si consume votul pe candidatii neimportanti.
  In privinta pensiilor, nu noi trebuie sa fim convinsi de repercursiunille grave, ci judecatorii CCR.
  Si sa ne explice judecatorii CCR cum se propune o lege care preseaza bugetul, fara sa indetifice sursa de unde se pot face marirrile, fara a perturba situatia economica generala.
  Ma intreb de ce PSD nu voteaza legi, care sa oblige la 12 luni de vara pe an. (Si alte chestii similare.) Nu ar fi mai bine?
  • 0 (2 voturi)    
   :)) (Joi, 24 septembrie 2020, 14:54)

   44ce [utilizator] i-a raspuns lui mongolul

   Nu e rolul CCR sa gaseasca surse de venit. De aia avem guvern!
   • 0 (0 voturi)    
    hhh (Joi, 24 septembrie 2020, 17:15)

    mongolul [utilizator] i-a raspuns lui 44ce

    da, Parlamentul voteaza orice, ca are voie... "Pentru ca poate"...
    Ridicoli sau abjecti?
    Vezi ideea cu votarea a 12 luni de vara. Este in spiritul PSD/CCR. Ei?
   • -1 (1 vot)    
    Aia-i drept, dar ... (Vineri, 25 septembrie 2020, 17:42)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui 44ce

    ... constitutia prevede clar ca orice cheltuiala bugetara pentru care nu se prevede sursa de finantare e neconstitutionala.

    Marirea pensiilor sau a altor beneficii platite de stat sunt cheltuieli bugetare. Fara specificarea sursei de finantare, orice act legislativ care le impune e neconstitutional.

    Acuma cand cu alocatiile CCR a folosit alta masura decat aia folosita la legi similare din trecut. Ce-i cinstit in asta?
 • -1 (15 voturi)    
  soc si groaza (Joi, 24 septembrie 2020, 8:44)

  costelo999 [utilizator]

  iohanis tv si emisiunea despre ... in care peeseedee este de vina, este dan diaconescu tv in direct si in reluare ...
  • -1 (7 voturi)    
   hehe (Joi, 24 septembrie 2020, 10:53)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   Jo napot peeeeseeeedeeee!
   Pregatiti-va de o celula rece la Rahova, glumetilor. In cateva saptamani, nu mai aveti mult de rabdat...
  • 0 (4 voturi)    
   nuuuuu (Joi, 24 septembrie 2020, 12:50)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   psd nu e de vina pentru nimic
   nu ei au crescut pensiile cu 40% cand toata planeta e in criza economica...

   clar nu e vina lor... banii nu tin de imprumuturu, incredere si economie, de fapt e un gigel la banca care se kk bani!
 • +2 (10 voturi)    
  scenariul de groaza (Joi, 24 septembrie 2020, 11:17)

  Mary80 [utilizator]

  este sa mai ramaneti voi la putere
  • -1 (3 voturi)    
   scenariu de groaza (Joi, 24 septembrie 2020, 12:49)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

   e ca tuturor postacilor psd sa le mai scata IQu cu 2-3 procente.... caz in care o maimutza i-ar surclasa!
   • -1 (1 vot)    
    Inteligentule, he,he,he !!!! (Joi, 24 septembrie 2020, 22:11)

    Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    IQ este un numar natural nu unul zecimal, daca stii ce-s alea.
    • 0 (0 voturi)    
     Aiurea (Vineri, 25 septembrie 2020, 17:48)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Dinu-I

     In fapt, IQ-ul _nu_ e un numar intreg.

     IQ-ul se masoara cu teste care evalueaza varsta mentala. Dupa aia se face raportul intre varsta aia evaluata si varsta reala, si se inmulteste cu 100. Sansele sa iasa numarul ala intreg sunt minime, dat fiind ca e foarte improbabil ca raportul a doua numere, intregi sau nu, arbitrare, sa aibe maxim doua zecimale nenule.

     Da' esti matale destept ...
 • -1 (5 voturi)    
  Avertisment (Joi, 24 septembrie 2020, 12:46)

  Mascalzone [utilizator]

  Moare de ciudă Joiannis că au pensie și ăia care nu și-au luat cinci case din meditații.
 • 0 (6 voturi)    
  Greșesc? (Joi, 24 septembrie 2020, 12:47)

  Mascalzone [utilizator]

  Moare de ciudă Joiannis că au pensie și ăia care nu și-au luat cinci case din meditații
 • +1 (3 voturi)    
  doar 3 miliarde?! (Joi, 24 septembrie 2020, 12:48)

  liviu_ [utilizator]

  e foarte optimist iohannis!
 • +1 (1 vot)    
  matematica (Vineri, 25 septembrie 2020, 7:39)

  mongolul [utilizator]

  PSD a dat o lege populista, votind marirea pensiilor cu 40%. PNL nu a gasit resurse bugetare pentru o asemenea marire si a marit doar cu 14%.
  PSD revine in Parlament ("Pentru ca poate", sa citam clasici in viata. Mai ales cu sprijinul "neprecupetit" al CCR.) Si voteaza -din nou- marirea pensiilor cu 40%.
  Intrebare: de la ce nivel legifereaza PSD marirea pensiilor? De la nivelul de anul trecut, sau de acum? Marirea pornind de acum, este mult mai mare de 40%, raportata la anul trecut. (14%+40%).
  Un motiv intemeiat pentru respingerea legii la CCR. Daca vrea.........


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by