Procurorii au deschis un dosar penal după ce un pacient internat cu COVID-19 la Spitalul Judeţean din Slatina a reclamat că în timp ce era spitalizat a avut dureri puternice la un picior, fără a fi însă tratat pentru acestea, fiind externat după ce testul pentru coronavirus a fost negativ. El spune că după câteva zile starea i s-a agravat și a ajuns la un spital din Capitală, unde i-a fost amputată gamba dreaptă.

Parchetul Judecătoriei Slatina a transmis miercuri, într-un comunicat de presă, că a fost înregistrat un dosar penal pentru posibila săvârşire a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Conform procurorilor, în 6 iulie o persoană internată la Spitalul Judeţean din Slatina a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar 6 zile mai tâziu a început să aibă dureri puternice la piciorul drept şi le-a cerut ajutorul cadrelor medicale, care însă nu au tratat-o pentru aceste probleme.

"În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020 persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020 aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, afirmă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

De asemenea, persoana respectivă a mai reclamat că angajatorul său nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv pentru COVID-19.