Câteva persoane s-au adunat duminică în fața Ambasadei Republicii Belarus din București pentru a-și arăta solidaritatea cu protestatarii belaruși. Oamenii au avut măști, baloane albe și roșii.

”Și noi suntem alături de poporul din Belarus care luptă, de mai multe zile, pentru câștigarea libertății și repetarea alegerilor fraudate de actualul președinte, Lukashenko. Chiar dacă au fost bătuți și torturați de forțele de ordine obediente regimului, gazați și fugăriți, protestarii din Belarus nu au renunțat la visul lor de a deveni liberi. Astăzi, dictatorul Lukashenko a adus cu autocarele oameni care să participe la un miting de susținere, în încercarea lui disperată de a intimida și a demonstra o falsă susținere a poporului. Ca la manual, toți dictatorii urmează aceleași tehnici de manipulare și intimidare, evitând ceea ce este atât de evident pentru o lume întreagă: tot timpul popoarele au dărâmat dictaturile”, arată pagina Evoluție în Instituție.

Sute de mii de persoane protestează duminică la Minsk pentru a cere plecarea lui Alexandr Lukașenko de la putere și repetarea scrutinului, contestând veridicitatea rezultatelor. De altfel, UE a spus deja că nu acceptă rezultatele și a dat undă verde impunerii de sancțiuni.