Polițiștii din București au luat la control cluburile și restaurantele din Capitală și a dat 65 de amenzi în valoare totală de aproape un sfert de milion de lei. Acțiunea vine după ce vineri Poliția din Capitală a mai dat alte câteva zeci de amenzi în piețe, terase și cluburi din București.

Control la teraseFoto: Politia Capitalei

„În continuarea acțiunii începute vineri seara, 158 de polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au constatat mai multe încălcări ale normelor legale în vigoare la mai multe cluburi și restaurante din Capitală. Echipele mixte de control au verificat 119 societăți comerciale și au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 250.000 de lei”, anunță Poliția Capitalei

Potrivit instituției, 231 de efective reprezentând polițiști ai Capitalei, polițiști ai Poliției Locale București, jandarmi ai Direcției Generale de Jandarmi ai Municipiului București, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inspectori ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă precum și specialiști ai Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, „au desfășurat o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum și pentru respectarea altor acte normative în vigoare”.

În urma acțiunii ce a vizat 119 societăți comerciale din Municipiul București, echipele mixte de control au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 250.000 de lei.

„Totodată pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei pentru că în spaţii publice închise, spaţii comerciale şi la locul de muncă nu se purta mască de protecţie”, anunță DGPMB.

„În urma verificării clubului din sectorul 3 închis ca urmare măsurilor dispuse în noaptea precedentă, s-a constatat că în continuare se desfăsoară activități comerciale. Echipele de control au aplicat 6 sancțiuni contravenționale de peste 24.000 de lei fiind dispusă ca masură complementară confiscarea tuturor bunurilor de alimentație publică aflate în interior, acestea având o valoare de peste 11.000 de lei. Totodată, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare urmează că în cel mai scurt timp să emită ordinul de închidere și respectiv sigilare a acestei locații”, se arată în comunicatul Poliției.

„Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Capitalei au acționat și în piețele din sectorul 4, fiind purtate discuții libere cu cetățenii, prin care li s-a adus la cunoștiință faptul că purtarea măștii este obligatore în spațiile închise dar și în locurile aglomerate pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid 19. De asemenea polițiștii au transmis mesaje acustice care fac referire la respectarea distanțării sociale”, mai anunță polițiștii.