Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) continuă vineri precizările legate de interviul acordat de Liviu Dragnea, aflat în Penitenciarul Rahova, fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea Plus. ANP a transmis, de această dată, că directorul instituției a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară "continuarea şi aprofundarea verificărilor" începute joi în acest caz.

Dragnea, interviu din inchisoareFoto: Captura video

"În completarea informaţiilor privind rezoluţia de analizare a documentelor care au stat la baza acordării unei comunicări online la nivelul unei unităţi subordonate, precizăm faptul că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate în data de 25.06.2020”, a transmis vineri Administrația Națională a Penitenciarelor.

Este a patra precizare a ANP pe această temă.

Inițial, ANP a transmis, cu mai puțin de o oră înainte de difuzarea interviului cu Liviu Dragnea, că "nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”.

La puțin timp după ce Realitatea TV a difuzat interviul cu fostul lider al PSD, ANP a transmis o nouă precizare, în care susținea că "persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile”.

În cea de a treia precizare transmisă joi seară, Administraţia Naţionale a Penitenciarelor susținea că a cerut de la Penitenciarul Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată comunicarea online. "În continuare, în contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unități penitenciare subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat administrației locului de deținere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, afirma ANP.

Realitatea TV a prezentat joi seara prima parte a interviului pe care Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, l-a acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent ziaristă la această televiziune. Dragnea a susținut din nou că este nevinovat și că este victima unui "sistem ocult”, "statul paralel”, despre care spune că prima oară i-a vorbit unul dintre "cei mai buni prieteni” pe care i-a avut, Vasile Dâncu.