Un tânăr care adopta pisici, după care le schingiuia şi le omora, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, marţi, de către procurori ai Parchetului Judecătoriei Timişoara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor, în formă continuată.

În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, "în timp ce inculpatul se afla în locuinţa sa din Timişoara, în cursul anului 2018, a omorât prin lovire două pisici adoptate, iar în perioada 12 - 13 iunie 2018 a omorât prin lovire alte două pisici, i-a luxat membrul unui pui de pisică şi i-a rupt urechea altei pisici".

Conform unui comunicat transmis Agerpres de prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş, tânărul adoptase de la o femeie două pisici, iar aceasta a continuat să se intereseze de starea felinelor, dar bărbatul nu i-a mai răspuns la telefon. Atunci, femeia a mers la locuinţa tânărului şi a găsit un pui de pisică mort, altul în agonie şi altul bolnav, care a murit ulterior. Femeia a postat fotografiile pe Facebook, iar poliţia s-a autosesizat. În faţa poliţiştilor, el a recunoscut că a ucis intenţionat animalele.