Cea mai recentă creaţie a artistului stradal Banksy, care cuprinde o reprezentare a scenei naşterii Domnului, a fost dezvelită la hotelul artistului din Betleem. Creaţia, intitulată "The Scar of Bethlehem'', este alcătuită dintr-o reprezentare a scenei naşterii Domnului, cu Fecioara Maria, Iosif şi pruncul Isus, dar în locul stelei strălucitoare de deasupra ieslei, se poate vede urma unui glonţ care a străpuns un zid gri şi solid.

The Scar of Bethlehem, Banksy ( captura Instagram)Foto: Hotnews

Lucrarea se află la Walled Off Hotel, deţinut de artistul a cărui identitate este învăluită în mister. Ferestrele hotelului dau spre zidul de separaţie dintre Israel şi Palestina, potrivit Agerpres.

Inaugurat cu doi ani în urmă, hotelul este prezentat ca ''având cea mai teribilă privelişte dintre toate hotelurile lumii'' şi cuprinde numeroase lucrări semnate de Banksy.

Cea mai importantă atracţie a imobilului este camera numărul trei, denumită ''camera lui Banksy'', unde oaspeţii pot dormi într-un pat de mari dimensiuni dedesubtul unei picturi care înfăţişează un palestinian şi un israelian în mijlocul unei bătăi cu perne.

Artistul este cunoscut pentru lucrările sale în graffiti încărcate de mesaje politice şi a făcut în trecut mai multe incursiuni în teritoriile palestiniene. Într-una dintre aceste vizite secrete, a desenat o fetiţă trasă de un balon roşu peste zidul despărţitor şi se crede că s-a strecurat pe teritoriul Fâşiei Gaza pentru a realiza patru picturi murale, printre care una, pe o uşă metalică, reprezentând-o pe zeiţa greacă Niobe ghemuită peste molozul unei case distruse.