Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri va face controale la beneficiarii programului Start-UP Nation, pentru a evalua dacă au respectat condițiile pentru care au primit finanțare, a declarat miercuri ministrul de resort Virgil Popescu la Realitatea Plus, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a dat exemplul celor 500 de fabrici de pâine care au primit bani și care vor fi supuse unei evaluări - numărul de angajați, producția, declarându-se convins că în unele cazuri afacerile au fost supraevaluate, pentru a obține banii. Rezultatele controlului vor fi prezentate la începutul anului viitor, în ianuarie, a spus ministrul.

Virgil Popescu a declarat recent că a găsit, când a preluat ministerul, „zero buget”, „facturi neplătite” şi „afaceri care se vând pe OLX”.

„De fapt programul de 'succes' Start Up Nation - by Radu Ștefan Oprea - PSD l-am găsit, când am ajuns la minister, secătuit: zero buget, zero credite de angajament, afaceri ce se vând pe OLX și facturi neplătite”, a spus Virgil Popescu.

La ediția a doua a Start-up Nation, sesiune aflată în stadiu de contractare până la data de 15 noiembrie 2019, s-au înscris un număr total de 33.514 aplicanți. Până la data de 13 noiembrie 2019, au fost semnate, la nivel național, 9.737 de contracte de finanțare.

Citește și:

Ministrul Economiei: Am cerut ANRE și Consiliului Concurenței să investigheze efectele OUG 114 în energie

Primăria municipiului București ar putea fi executată silit, susține Ministrul Economiei, Virgil Popescu