Polițiștii și jandarmii fac percheziții, marți dimineață, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism, una dintre adresele la care au descins fiind Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități din Recaș. Potrivit DIICOT, din 2017 cinci suspecţi au început să racoleze fete din centrul de plasament, pe care le obligau apoi, prin ameninţări şi violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi din oraș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut marţi percheziţii în judeţul Timiş, la locuinţele a şase persoane suspectate că obligau tinere de la centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi din oraşul Recaş să se prostitueze.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, din 2017 cinci suspecţi au început să racoleze fete din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, pe care le obligau apoi, prin ameninţări şi violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi din oraș.

"Astfel, din probele administrate rezultă că numita M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, este soră cu numita M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru, iar numitul V.R. este concubinul numitei M.S.. Începând cu anul 2017, M.S., la vremea respectivă beneficiară a Centrului, a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a ameninţat-o, bătut-o şi a obligat-o să părăsească Centrul, fiind aşteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiţi clienţi, cu care au constrâns-o să întreţină relaţii sexuale. După părăsirea Centrului de Plasament, M.S. a continuat să racoleze şi alte fete aflate în Centru, exploatând în modalitatea arătată mai sus alte două persoane vătămate, dintre care una minoră", spun procurorii.

Din declaraţiile altei victime reiese că începând din octombrie 2018 fosta beneficiară a centrului (M.S.) a încercat să o racoleze pentru prostituție, iar pentru a o determina să facă acest lucru a ameninţat-o în repetate rânduri şi a lovit-o cu pumnii şi picioarele. Ameninţările şi actele de violenţă au persistat, fiind făcute şi de către sora sa (M.E.), până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat şi, astfel, a fost obligată să meargă la locuințele unor clienţi, cu care a întreţinut relaţii sexuale.

Conform DIICOT, aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situaţii, la ieşirea din centru, victime era aşteptată de M.S. şi V.R., care o duceau cu mașina la locuința clienţilor. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât victima a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au amenințat-o și au agresat-o fizic, fapte care au determinat-o să fugă din centru.