Nava cu peste 14.000 de oi la bord care s-a răsturnat în portul Midia a intrat în custodia autorităților române care trebuie să evacueze miile de cadavre ale animalelor moarte care au transformat zona într-un focar de infecție, potrivit stirileprotv.ro.

Nava esuataFoto: Captura video

​De întreaga operațiune se va ocupa Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, costurile fiind estimate în jurul a 2 milioane de euro.

"Nimeni nu poate să estimeze astăzi cât de costisitoare poate fi această operaţiune. Ca să vă spun aşa ca idee, în primă fază s-a vorbit de o primă ofertă care a fost făcută înainte de a se face calcule referitor la modul cum se va ranflua această navă, a fost o ofertă de la Grup Servicii Petroliere, undeva la 1.840.000, cu cinci zile durând operaţiile. Ulterior, când au văzut greutatea cadavrelor animalelor, au mărit această sumă, nu o cunosc astăzi la cât se ridică, iniţial a fost 1.840.000, la care se adăuga fiecare zi peste cele cinci zile cu nişte costuri estimate la 235.000 pe zi, de euro", a declarat, săptămâna trecută, șeful Autorităţii Navale Române, Alexandru Mezei.

Animals Internațional România a publicat în urmă cu o zi un filmuleț în care arată cum, la 15 zile de la esuarea navei, cadavrele animalelor atârnă prin structurile acesteia.