Într-un alt proces, acesta a fost condamnat tot pentru fapte de corupție, la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.
Până în luna august, Ursărescu a fost consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, „funcție pe care ajunsese cu sprijinul controversatului baron al PSD Neamț, Ionel Arsene”, potrivit publicației citate. Atunci, fostul premier Viorica Dăncilă i-a cerut demisia.
Magistrații au constatat că „infracțiunea dedusă judecății în prezenta cauză este concurentă cu infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendarea executării condiționate a pedepsei, prin sentința penală nr. 119 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În temeiul art. 15 din Legea 187, dispune anularea suspendării condiționate cu privire la pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin decizia ÎCCJ (…)..aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 2 ani la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 luni închisoare reprezentând o treime din cuantumul pedepsei mai mici, în final inculpatul având de executat pedeapsa rezultată de 2 ani și 4 luni închisoare (…) Dispune supravegherea executării pedepsei rezultante stabilite în prezenta cauză. În temeiul art. 92 raportat la art. 97 CP, stabilește un termen de supraveghere de 4 ani (…)”. Decizia Tribunalul Bacău nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară. Dorinel Ursărescu și ceilalți doi inculpați au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție, în decembrie 2017.
Care erau acuzațiile DNA, potrivit unui comunicat publicat în 2017:
- BANU MIHAI, trafic de influență în formă continuată,
- URSĂRESCU DORINEL, administrator al unei societăți comerciale, cumpărare de influență,
- ROTARU ION, administrator al unei societăți comerciale, cumpărare de influență.
si
"În perioada iulie 2010 - noiembrie 2011, Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte,"
Pariu, cineva?