Ministrul desemnat pentru Muncă Violeta Alexandru a spus, la audierea din comisiile parlamentare, că se angajează că în mandatul său nu vor fi tăiate pensiile și salariile și că intenționează să elimine supra-impozitarea contractelor de muncă part-time.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt în fața unui mandat scurt, am această experiență și știu foarte bine că e important să promiți strict ceea ce poți să faci și să te ții de treabă. Mă angajez să am rezultate", a spus Violeta Alexandru, care a fost ministru pentru Dialog Social în Guvernul Cioloș.

Ea a afirmat că în mandatul său nu vor fi tăiate pensii și salarii și că intenţionează să elimine supra-impozitarea contractelor de muncă part-time.

"Vom elimina supra-impozitarea contractelor de muncă part-time. Nu tăiem pensii şi salarii. Aş vrea să pun punct avalanşei de informaţii pe această temă. Sunt un om responsabil şi nu fac afirmaţii pentru a avea un câştig politic. O spun cu toată fermitatea: oamenii trebuie să ştie de la noi că ne angajăm să nu tăiem pensii şi salarii", a afirmat ministrul propus al Muncii.

Violeta Alexandru a spus că pe durata mandatului va respecta următoarele principii:

  • Transparență totală a modului în care se lucrează în minister. Tot ce cheltuiește statul trebuie să fie la vedere. Atâta timp cât clamezi că salariații și pensionarii trebuie să aibă ce le trebuie în primul rând tu, stat, trebuie să dai dovadă de transparență
  • Alt principiu e corectitudinea - oamenii trebuie să contribuie, dar în raport cu munca prestată
  • Pentru mine dialogul social nu e o bifă într-un program de guvernare, ci un mod de lucru