Trei institute au fost acreditate de Biroul Electoral Central (BEC) să facă sondajele de opinie la ieșirea de la urne, la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

AlegeriFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Potrivit BEC, au fost acreditate să facă exit-poll-urile, atât în 10 noiembrie, cât şi în 24 noiembrie: Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, scrie Agerpres.

Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, în intervalul orar 7.00 - 21.00, dar nu în interiorul secţiilor, se arată în deciziile BEC. Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura ordinea şi liniştea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar cel de-al doilea - în 24 noiembrie. Românii din străinătate vor avea la dispoziție câte trei zile pentru a vota - între 8 și 10 noiembrie, respectiv între 22 și 24 noiembrie.