Un senator a deschis focul în timpul unui protest care avea loc în fața sediului Parlamentului din Haiti, rănind două persoane, una dintre acestea fiind fotoreporter, transmite BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chery Dieu-Nalio, fotoreporter al agenției Associated Press, a fost rănit chiar în față, în timp ce Leon Leblanc, un agent de securitate, a fost și el lovit în incident.

Senatorul Jean Marie Ralph Féthière, care a tras mai multe focuri de arme în momentul în care părăsea incinta Parlamentului, și-a motivat gestul spunând că se apăra de protestatari. "Am fost atacat de grupuri militante violente, așa că m-am apărat", a afirmat senatorul după incident.

Haiti se confruntă cu o gravă criză politică provocată de corupție și problemele economice ale țării, inclusiv inflație galopantă și penurie de carburant. Mai multe persoane s-au strâns luni în fața Parlamentului din Haiti pentru un protest în legătură cu numirea unui nou prim-ministru, Fritz-William Michel.

Contestat de numeroși haitieni, președintele Jovenel Moïse refuză să demisioneze, susținând că nu va lasa țara "pe mâna bandelor înarmate și a traficanților de droguri".