Avocatul Poporului anunță că s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul de la Galați, unde doi polițiști au asistat fără nicio reacție în cazul fetei de 14 ani dintr-un centru de plasament care se afla pe stradă în stare de soc și plină de sânge pe picioare.

Renate Weber in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Avocatul Poporului a transmis, printr-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul de la Galați, în care doi polițiști sunt bănuiți de neglijență. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituție privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Avocatul Poporului spune că în urma sesizării din oficiu va face demersuri către Inspectoratul de Poliție Județean Galați și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Duminică seară, fata a fost preluată de o ambulanță de pe stradă, unde era plină de sânge pe picioare. Cazul a revoltat opinia publică în condițiile în care doi polițiști din Galați au fost filmați în timp ce asistau fără să intervină în vreun fel pentru a o ajuta pe copilă, despre care au existat informații că a fost victima unui viol. Deși fata era plină de sânge pe picioare și speriată, cei doi polițiști nu au avut nicio reacție.

Oamenii de pe trotuar le-au cerut ajutorul polițiștilor, iar aceștia au refuzat să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Fata a refuzat să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii au asistat pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spital, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și spunea că se confirmă că victima a fost violată.