În plin scandal privind modul de intervenție a autorităților în cazul Caracal, doi polițiști din Galați au fost filmați în timp ce asistă fără să intervină în vreun fel pentru a ajuta o fată plină de sânge, în stradă, despre care se credea că a fost victima unui viol. Deși copila era plină de sânge pe picioare și speriată, cei doi polițiști nici măcar nu coboară din mașină, iar Inspectoratul de Poliție Galați a anunțat că face anchetă internă și că cei doi agenți sunt cercetați disciplinar. Fata, în vârstă de 14 ani, provine dintr-un centru de plasament, iar Direcția pentru Protecția Copilului susține că ea plecase din centru cu bilet de voie, că s-a întâlnit cu prietenul ei și că nu ar fi fost violată, având "un act sexual consimțit". Fata se află acum la spital, unde a fost operată.

Incident in GalatiFoto: Captura Facebook

UPDATE 14:30Șeful de la Ambulanța Galați îi contrazice pe cei de la Protecția Copilului: ”Victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată”

UPDATE 12:18 Directorul adjunct de la Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, susține că fata plecase cu bilet de voie din centrul de plasament și s-a întâlnit cu prietenul ei în vârstă de 15 ani, cu care a avut "act sexual consimțit". El a mai spus că fata a fost operată și că acum este "în afara oricărui pericol".

UPDATE 10:14 Cei doi polițiști sunt cercetați disciplinar, sancțiunea putând merge de la mustrare până la destituire, a declarat Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați.

UPDATE 10:13Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, anunță, luni, că a dispus verificări în cazul polițiștilor de la Galați, care nu au coborât din mașină pentru a ajuta o fată plină de sânge, precizând că atitudinea agenților este inadmisibilă.

UPDATE 08:02 Minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol, potrivit unor surse medicale citate de Agerpres.

Conform unei imagini filmate în weekend și postate pe Facebook, agenții stau în mașina de Poliție, deși în fața lor se afla un copil plin de sânge și în stare de șoc. În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate.

Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Persoana se declară revoltată de pasivitatea polițiștilor și cere măsuri dure împotriva celor doi agenți care au refuzat să ajute victima unui viol.

"Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se află ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Surse din Poliție confirmă faptul că au declanșat o anchetă și că polițiștii sunt cercetați disciplinar pentru modul în care au intervenit în acest caz.

Clipul video cu incidentul a fost postat pe o pagină de Facebook. (Atenție, imagini ce pot avea un impact emoțional!)