Versiunea conducerii Direcției pentru Protecția Copilului Galați este că nu a a fost vorba despre viol în cazul fetei de 14 ani filmată în timp ce era plină de sânge, pe stradă, fără ca cei doi polițiști aflați lângă ea într-o mașină să intervină. Directorul adjunct de la Protecția Copilului Galați susține că fata plecase cu bilet de voie din centrul de plasament și s-a întâlnit cu prietenul ei în vârstă de 15 ani, cu care a avut "act sexual consimțit".

Politistii care nu intervin la incidentul din GalatiFoto: Captura Facebook

Directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați, Ciprian Groza, a declarat, luni, la Digi 24, că fata plecase din centrul de plasament cu bilet de voie și s-a întâlnit cu prietenul ei, iar "actul sexual a fost consimțit”.

"Fata este în afara oricărui pericol în acest moment și asta este cel mai important. Copilul a fost învoit, a plecat cu bilet de voie în oras, a fost la prietenul ei, pe care îl are de aproximativ o lună. La ora actuală, ancheta a decelat că actul sexual a fost consimțit, băiatul fiind în vârstă de 15 ani", a declarat directorul adjunct DGASPC Galați.

Întrebat dacă, prin urmare, fata nu a fost violată, reprezentantul DGASPC Galați a susținut că "în acest moment al anchetei datele sunt că nu a fost vorba despre viol".

El a mai spus că a vorbit cu fata "imediat după intervenția chirurgicală".

"Am stat de vorbă (cu fata n.r.) imediat după intervenția chirurgicală. A fost consiliată psihologic, s-a discutat cu ea și, din ceea ce ne-a relatat, nu a fost vorba de viol”, a mai susținut Ciprian Groza. El a ținut să precizeze că, "din punct de vedere legal", copila a plecat corect din centrul de plasament, cu bilet de voie, între orele 17.00 și 20.00.

O anchetă internă a fost începută la Inspectoratul de Poliție Galați, după ce doi polițiști au fost filmați în timp ce asistau din mașină, fără să intervină, pentru a ajuta o fată plină de sânge pe picioare, în plină stradă.