Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, anunță, luni, că a dispus verificări în cazul polițiștilor de la Galați, care nu au coborât din mașină pentru a ajuta o fată plină de sânge, precizând că atitudinea agenților este inadmisibilă, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă. Am cerut fiecărui inspector șef de poliție ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central", scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Ministrul transmite că așteaptă transparență, onestitate și corectitudine, iar "cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției vor trebui să plece".

"Acțiunile dispuse săptămâna trecută pe linia transportului ilicit de persoane continuă și în aceste zile și primele rezultate încep deja să apară. Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI în legătură cu începerea anului școlar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranță, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliției române", transmite Mihai Fifor.

Cei doi polițiști filmați la Galați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se spune că a fost victima unui viol, sunt cercetați disciplinar. "Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni", a anunțat luni IPJ Galați.

Conform unei imagini filmate în weekend și postate pe Facebook, agenții stau în mașina de Poliție, deși în fața lor se afla o fată plină de sânge și în stare de șoc.