Raportul MAI în cazul intervenției pentru căutarea fetei de 15 ani dispărute la Caracal arată că Jandarmeria a refuzat inițial să trimită luptători de la Brigada Mobilă pentru a sprijini ancheta, potrivit documentului, obținut și citat de Digi24. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, spune în schimb că a fost o neînțelegere: „Jandarmii au participat la acea activitate... Nu este vorba despre un refuz. Este vorba doar de o redirecționare a solicitării către cei competenți să acționeze acolo”.

HotNews.roFoto: Hotnews

În raportul întocmit de Ministerul de Interne se precizează că ofițerul care coordona acțiunea din noaptea percheziției de la casa lui Gheorghe Dincă a cerut comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin. Comandantul a refuzat, motivând că are oamenii ocupați cu alte misiuni, arată Digi24. Polițistul avea de acoperit cu forțe trei adrese în care se intra simultan pentru percheziții, la ora 06.00. A obținut sprijin în cele din urmă de la jandarmi, dar au fost trimiși numai 10 jandarmi, de la Inspectoratul din Slatina.

Ce se spune în raportul MAI:

  • „De asemenea, polițistul a dispus șefului S.A.S. să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B., solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul I.J.J. Olt, domnul colonel D., a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la 05.30 la sediul Poliției Municipiului Caracal.
  • La ora 06.00 s-a intrat, sub coordonarea Parchetului, în cele 3 locații pentru care s-a obținut mandate de percheziție, la domiciliul numitului Dincă Gheorghe participând procurorul de caz”.

Ulterior, într-o intervenție la Digi24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a explicat că a fost vorba despre o „neînțelegere” și că acel „refuz” al comandantului de la Craiova este de fapt o solicitare a acestuia de a se adresa unității competente, adică Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar la Caracal.