Intervenția Poliției, minut cu minut, în ultimele 24 de ore de viață ale Alexandrei. Tatăl fetei a reclamat dispariția miercuri la 20.30, i s-a spus să revină a doua zi

de MH     HotNews.ro
Marţi, 30 iulie 2019, 10:11 Actualitate | Esenţial


Politia la locuinta suspectului din Caracal
Foto: Captura YouTube
Tatăl Alexandrei a sesizat postul de Poliție din Dobrosloveni despre dispariția copilei miercuri, la ora 20.30, iar polițiștul i-a spus să revină a doua zi dimineață, dacă fata nu se întoarce. Cazul a fost anunțat Poliției Caracal joi, la ora 10.30, iar prima patrulă a plecat în căutarea copilei pe jos, la ora 11.12, după ce Alexandra a sunat a doua oară la 112.

În total, Alexandra a vorbit la telefon cu cei de la Poliție de cinci ori, în intervalul 11.05 - 11.29. Atunci, șeful Biroului Investigații Criminale a apelat numărul de telefon de pe care sunase fata pentru a obține detalii suplimentare despre locul în care se afla. Acela a fost și momentul la care copila de 15 ani a furnizat cele mai multe informații despre casa în care se afla și a spus că agresorul său plecase la farmacie.

Aceste informații se regăsesc în raportul Ministerului de Interne, fragmente ale documentului fiind publicate de către Alexandru Cumpănașu, care spune că este unchiul victimei.

Polițiștii au umblat pe străzile Nicolae Bălcescu și Aleea Mihai Viteazul din Caracal, aflate la un kilometru și un kilometru și jumătate de locuința lui Gheorghe Dincă, unde autoritățile au intrat abia după 19 ore, timp în care a fost cerut și mandat de percheziție, emis abia pentru vineri dimineață, la ora 6.00.

Prezentăm fragmentele din raportul Ministerului de Interne:

Miercuri 24.07.2019
 • ora 20.30: dl. Măceșanu Ion (tatăl fetiței) a sesizat postul de poliție Dobrosloveni - jud. Olt, cu privire la faptul că fiica sa (în vârstă de 15 ani) a plecat de la domiciliu în dimineața aceleiași zile și nu a mai revenit acasă;
 • Polițistul i-a comunicat că, în cazul în care fata nu se întoarce, să revină în dimineața zilei următoare;
 • În cursul nopții, polițistul a informat șeful Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus - jud. Olt, cu privire la dispariția minorei.
Joi 25.07.2019
 • ora 08.00: tatăl minorei și soția sa au revenit la postul de poliție, unde au discutat cu un coleg al polițistului sesizat în ziua precedentă.
 • ora 09.00: polițiștii s-au prezentat la adresa familiei Măceșanu, ocazie cu care a fost audiată mama minorei și au a efectuat fotografii în vederea întocmirii cercetării la fața locului (la domiciliul persoanei dispărute).
 • ora 10.30: mama minorei a primit un apel telefonic de la un bărbat care a utilizat apelativul „mama soacră”, spunându-i că el și minora sunt bine și urmează să plece în Anglia să facă bani, convorbire ce s-a purtat în prezența ......(din cadrul postului de poliție Dobrosloveni - jud. Olt). După finalizarea acesteia, polițistul a apelat în mod repetat postul telefonic sus menționat, în vederea stabilirii unei comunicări cu apelantul, fără niciun rezultat.
 • ora 10.30: evenimentul a fost raportat poliției Municipiului Caracal, iar șeful postului de poliție a solicitat totodată dispunerea de măsuri în vederea punerii în urmărire națională a minorei.
 • ora 10.35: dispecerul de serviciu de la Poliția Municipiului Caracal a transmis către I.P.J. Olt solicitarea pentru punerea în urmărire națională a minorei.
 • ora 10.48: agent șef adjunct .... a solicitat sprijin șefului Poliției Municipiului Caracal pentru obținerea unor imagini de la camerele de supraveghere ale unui magazin Lidl din Caracal (deoarece exista informația că minora fusese văzută în zona respectivă, în seara de 24.07.2019, ora 22.00).
 • ora 10.54: șeful postului de poliție Dobrosloveni a luat legătura telefonic cu șeful Biroului Investigații Criminale, căruia i-a solicitat sprijin cu privire la același aspect.
 • ora 11.04: la nivelul I.P.J. Olt a fost primit raportul de eveniment de la Poliția Municipiului Caracal privind dispariția minorei Măceșanu Alexandra Mihaela.
 • ora 11.05: la nivelul S.T.S. Olt s-a primit un apel 112 de la o persoană de sex feminin care s-a recomandat ca fiind Măceșanu Alexandra și care sesiza că a fost răpită și violată, însă până la redirecționarea apelului către dispeceratul I.P.J. Olt, convorbirea s-a întrerupt.
 • ora 11.07, apelul a fost restabilit de către dispeceratul S.T.S. Olt, care a apelat numărul ......, iar convorbirea a fost preluată de către dispecerul 112 din cadrul I.P.J. Olt, acesta fiind sesizat cu privire la comiterea faptelor de lipsire de libertate, agresiune fizică și viol.
 • ora 11.12: Măceșanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe acelasi număr de telefon ........, sesizând aceleași aspecte, motiv pentru care dispecerul I.P.J. Olt a redirecționat apelul către dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente.
 • După primirea apelului de la ora 11.12, dispecerul Poliției Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră ce acționa în zona 7 Caracal, întrucât din datele obținute de la minoră, rezulta că, este posibil să se afle pe strada ,,Antonius Caracalla, nr. 9” (adresă pe care aceasta a furnizat-o de pe o carte de vizită găsită la locul unde se afla).
 • ora 11.13: în vederea obținerii de detalii suplimentare legate de locație, un polițist din patrula de ordine publică pedestră a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care aceasta a indicat detalii despre locația unde se afla și a comunicat adresa de pe cartea de vizită care aparținea unui inginer de cadastru, pe nume........
 • Întrucât a existat o neconcordanță între adresa indicată de victima și cea unde se afla aceasta, agenții de poliție din patrula de ordine publică pedestră au revenit la Poliția Municipiului Caracal și au raportat evenimentul șefului Biroului Investigații Criminale.
 • ora 11.29: șefului Biroului Investigații Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care acesta a încercat să o calmeze pe fată și să obțină detalii suplimentare despre locație. Victima a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla langă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini - lup dezlegați. În continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Victima a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăperea respectivă întrucât este legată și afară sunt câini - lup. Conform raportului polițistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul. De asemenea, victima a precizat că s-ar afla în cartierul Protoșeni din Caracal și că a fost violată de bărbat.
 • ora 11.45: șeful de birou a anunțat pe șeful Poliției Municipiului Caracal, fiind constituite patru echipe de polițiști cărora le-a transmis datele obținute, plecând spre cartierul Protoșeni pentru identificarea locației. Concomitent a solicitat șefului Poliției Municipiului Caracal să trimită polițiști pentru a verifica dacă bărbatul a ajuns la farmacie.
 • În timpul verificărilor au fost primite date și informații de la diferite surse, cu privire la o posibilă zonă în care s-ar fi putut afla telefonul mobil când fata a sunat la 112, respectiv strada Nicolae Bălcescu și Aleea Mihai Viteazul din Caracal, ambele fiind în cartierul Protoșeni, neconfirmându-se prezența victimei în acea zonă.
 • ora 11.45: a fost constituită echipa operativă formată din lucrători din cadrul Biroului Investigații Criminale, Biroului Ordine Publică și Postului de Poliție Dobrosloveni care au demarat verificările pe raza Municipiului Caracal, (însoțiți fiind de tatăl victimei). Echipa operativă a fost sprijinită ulterior de către lucrătorii Serviciului Investigații Criminale Olt.
 • ora 12.30: un polițist din cadrul S.I.C. a solicitat la S.T.S., prin intermediul Dispeceratului 112 al I.P.J. Olt, o triangulare, respectiv geolocalizare, pentru a putea identifica locul unde se afla persoana care a efectuat apelul. Harta rezultată în urma geolocalizării a fost postată, pentru o scurtă perioadă, pe o stație a dispeceratului, fiind exploatată, ulterior, în activitățile investigative.
În raportul MAI se precizează că în cursul zilei "echipa operativă a desfășurat mai multe activități investigative și de cercetare în scopul identificării locației respective", după cum urmează:
- solicitări de autorizare a obținerii datelor de trafic și de localizare prelucrate de furnizorii de rețele și de servicii publice de comunicații electronice;
- solicitări de emitere a unui mandat de supraveghere tehnică;
- solicitări de mandate de perchezitii domiciliare;
- solicitări la Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române în vederea localizării zonei de unde a fost efectuat ultimul apel al minorei.
 • ora 13.30: șeful S.I.C., împreună cu șeful de post și alte persoane care puteau să furnizeze date importante anchetei au vizionat imagini surprinse de camere de supraveghere.
 • ora 15.13: șeful de post a fost apelat de către prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.... care i-a solicitat să efectueze demersurile necesare în vederea atribuirii numărului unic, dosarului penal constituit.
 • ora 15.30: este înregistrat dosarul penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, sub numărul unic 297/P/2019, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, urmărirea penală fiind desfășurată sub controlul și supravegherea procurorului........
 • după începerea urmăririi penale In rem dosarul a fost preluat de Biroul Investigații Criminale al Poliției Municipiului Caracal.
 • după 3 ore de căutări fără niciun rezultat, în jurul orelor 16.00, polițiștii au revenit la sediul subunității pentru analizarea cauzei împreună cu șeful Poliției Caracal și șeful S.I.C. Olt.
 • Informativ, au fost identificate 3 locații diferite de pe raza Municipiului Caracal, aparținând unor persoane suspecte de săvârșirea unor astfel de infracțiuni, iar cu sprijinul procurorului de caz au fost efectuate demersuri în vederea obținerii mandatelor de percheziție.
 • ora 19.58: au fost demarate cele 3 percheziții domiciliare în baza mandatelor obținute, la niciuna din cele 3 locații nefiind obținute date sau indicii relevante în depistarea minorei.
 • ora 22.00: polițiștii s-au reîntors la sediul subunității, echipei de coordonare alăturându-i-se și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, domnul .....
 • în intervalul orar 22.00 – 01.00 (Vineri 26.07.2019): cu sprijinul DOS au fost efectuate activități specifice care au condus la stabilirea problemei tehnice privind identificarea locației de unde au fost efectuate apelurile la 112 (au fost utilizate 2 celule de emisie diferite), stabilirea celei mai probabile locații, stabilirea unei variante plauzibile a numărului de înmatriculare a autovehiculului utilizat de autor, precum și identificarea posesorului unui post telefonic derivat din dosar.
Potrivit raportului MAI, "toate aceste indicii au condus la stabilirea ca posibil autor a numitului Dincă Gheorghe din Caracal, în vârstă de 66 de ani".

În acest context, deși comisarul șef Alexe Nicolae, adjunct al șefului IPJ Olt pe linie de investigații criminale, a propus să se intre la adresa respectivă, chiar dacă nu exista un mandat de percheziție, invocându-se ipoteza săvârșirii unei infracțiuni flagrante (situație în care este permisă percheziția), reprezentanții Parchetului nu au fost de acord cu această propunere. Polițiștii au solicitat totuși să fie emise ordonanțe de interceptare pe un interval de 48 de ore pentru postul telefonic utilizat de numitul Dincă Gheorghe, se mai menționează în documentul citat.

Vineri 26.07.2019
 • în jurul orei 01.40: este emisă ordonanța de interceptare pe 48 ore și, utilizându-se metodele specifice pentru localizarea telefonului, s-a stabilit că acesta se afla la adresa de domiciliu a celui în cauză. Din acest motiv s-a solicitat și s-a obținut mandat de efectuare a 3 percheziții domiciliare la adrese ce aparțineau familiei Dincă, potrivit specificațiilor din mandatele de percheziție.
 • ora 06.00: s-a intrat, sub coordonarea parchetului, în cele 3 locații pentru care s-au obținut mandate de percheziție, la domiciliul numitului Dincă Gheorghe participând procurorul de caz. (fata nu a fost găsită la locație, iar la celelalte 2 adrese nu au fost probleme)
 • Până în jurul orelor 20.00: a continuat percheziția la adresa numitului Dincă Gheorghe, ocazie cu care s-au ridicat probe, haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană), iar în mașină a fost identificat un cercel al minorei Măceșanu Alexandra Mihaela. Fragmentele osoase găsite la fața locului au fost ridicate de către medicii legiști urmând a se stabili natura acestora sau dacă provin de la una sau mai multe victime.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19924 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  Redactia Hotnews (Marţi, 30 iulie 2019, 10:18)

  un domn [utilizator]

  Va Rog accesati siteul MAI, surpriza !

  Ce poze sunt acolo ? Cu DUamna Carmen Dan

  De cata vreme Spune ca a plecat ?

  Niciodata ! Spiritul si Poza ei Sunt Inca Acolo !
  • +7 (13 voturi)    
   Si ce? (Marţi, 30 iulie 2019, 10:42)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Iliescu inca apara ca viu pe Facebook.
  • +7 (7 voturi)    
   Tocmai ma temeam ca-carmen "s-a scos" din "cauza" (Marţi, 30 iulie 2019, 12:31)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   De aproape doi ani este ministru de interne; merita sa fie trasa la raspundere pentru ineficienta criminala a lucratorilor MAI, mult mai mult decat actualul ministru.
   Oricat nu ne-ar placea de acesta, nu-i putem cere sa indrepte MAI in cateva zile.
   Bine, nici nu da semne ca se straduieste.
  • +7 (7 voturi)    
   raportul Ministerului de Interne (Marţi, 30 iulie 2019, 13:02)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Cheia este in textul: Raportul Ministerului de Interne, MAI a avut 5 zile sa intocmeasca un raport in care sa se scuze si sa nu primeasca acuze, desi si asa sunt multe semne de intrebare.

   SRI putea intercepta telefonul de pe care a fost sunata Mama, poate face o harta cu locatiile dupa IMEI chiar daca este inchis, dar PSD, Tariceanu, Iordache si Olguta Vasilescu au interzis protocolul SRI - Parchet iar Politia este incompetenta, nu are experienta unor astfel de actiuni, dovada este timpul mare pana si-au amintit ca au o aplicatie de Localizare.
 • -18 (24 voturi)    
  Pai pare chiar ok. (Marţi, 30 iulie 2019, 10:20)

  Lok [utilizator]

  Sa fi sarit presa la atacul tipic asupra orice nu e sub al ei control? Cine stie? Clar nu vom auzi retrageri de stiri sau investigatii ulterioare.
  • +14 (18 voturi)    
   pare ok?! (Marţi, 30 iulie 2019, 10:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   ca au sunat o victima rapita, ceea ce poate duce la omorarea acesteia?!
   ca le-a luat 12 ore ore sa mai mult sa se uite pe kkturile de camere!?
   ca legea nu le permite sa caute in avara intervalului fara mandat?!
   interventia a fost o tampenie...

   pe de alta parte ai dreptate cu un lucru: presa a MINTI si a MANIPULAT in ULTIMUL HAL !!!
   niste scuza ar trebui...
   dar nu o sa vedem...
   • -8 (14 voturi)    
    Cand presa da stiri neconfirmate.... e ok? (Marţi, 30 iulie 2019, 10:55)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Se agita lumea mai sa dea in cap la politiisti. Dar tu zici ca e ok. Presa nu are responsabilitati? Incredere nu are de mult, dar ceea ce fac nu ajuta. Trebuie sa isi curete rahaturile care numa redau ca la telefonul fara fir.
    Victima le-a spus ca e singura. Au sunat-o sa mai afle detalii.
    Care camere? Alea pe care apare faptasul pe care nu il stiau? Esti ok?
    Legea nu o fac ei. Asa ca vezi cine o facut legea aia, nici eu nu stiu, putem fi amandoi mai destepti daca afli.
    • +9 (9 voturi)    
     deci (Marţi, 30 iulie 2019, 11:53)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     cam tot ce am scris acolo e luat din comunicatul politiei!!!
     ei au zis ca asta s-a intamplat!

     nu e normal sa dai telefon unei victime rapite, ala poate sa se intoarca in orice moment! este o decizie tembela si daca asta e protocolu, ala care l-a facut e tampit!

     camerele de unde a luat-o ala la autostop. Aia trebuia sa faca IMEDIAT ce s-a reclamat rapirea ei! nu stiu daca pot (e posibil legea sa fie de kkt), dar macar sa spuna: "am vrut sa facem asta si nu am putut, pt ca x si y!"
     Pe camere nu aparea faptasul, aparea VICTIMA !!! pe aia o stiau!

     also ala a deschis softul de localizare dupa o ora! FYI.
     Daca au fost niste viduri legislative (protocoale tampite cu sunat inapoi, lipsa acceslui la camere de luat vederi etc) ar trebui sa le specifice, pentru ca doar asa se poate schimba ceva ca sa nu se mai repete kktu asta !

     legile de kkt le-a facut in mare parte psd, alde etc! nu e rocket science sa stii cine a facut tampeniile alea!
     • 0 (2 voturi)    
      Te rog sa imi oferi surse. (Marţi, 30 iulie 2019, 15:36)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Stiu ca PSD e majoritar de vina pentru tot. Dar te rog afla de cand sunt legile si cine le-a sustinut blocat?
      Despre telefon, e discutabil. Odata sunat poate sa se predea. Nu a fost cazul. In general odata descoperit unul care are capacitatea de a face omoruri premeditate se poate si preda. Nu stiu protocolul, dar nici tu si politia functioneaza dupa actiuni statistic probabile de a limita victimele. Se va stabili.
      Vorbim de camerele de unde a facut autostop de parca se vedea vreun numar de masina. Dar nu, maxim se vede un model. Rapirea este confirmata abea dupa telefonul victimei. Abea atunci au avut motive intemeiate sa caute filmari. Si nu e de parca intra pe aplicatie si le si gasesc. Te duci la locatie (pseudostiuta de parinti), vorbesti cu cineva cu acces la video (nu e obligatoriu sa fie) si urmaresti vreo jumatate ora de video sa gasesti momentul. Nimic rapid in asta.
      Nu stiu cum e cu STS-ul. Dar ca deobicei, nimic rapid vreodata.
   • +7 (7 voturi)    
    Ca ofiterul de politie a avut numarul criminalului (Marţi, 30 iulie 2019, 12:37)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Si nu s-a deranjat sa-l localizeze? ... dupa ce acesta a anuntat ca fata va fi trimisa in Anglia sa "faca bani"!!???
    Trebuie sa fie total cretin sa nu inteleaga ce voia sa zica respectivul.
    S-ar putea sa ne trezim cu niste surprize urate de tot, in legatura cu activitatea politiei din Caracal, pentru ca mai circula niste povesti si despre trafic de persoane, racolare pentru prostitutie, de care politia locala nu ar fi chiar straina.
    • -2 (2 voturi)    
     Zici ca telefonul ala nu era pe cartela. (Marţi, 30 iulie 2019, 16:07)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

     Si nu e deja in Delta dunarii? Multi il subestimeaza pe Dinca, dar prost nu e!
     • +1 (1 vot)    
      Atunci cand a sunat nu era in delta dunarii (Marţi, 30 iulie 2019, 16:26)

      Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      Doar daca dinca e atat de voinic incat s-l arunce direct.
      Vorbim despre actiuni ce trebuiesc intreprinse imediat.
      Crezi ca "desteptul" de dinca isi cumpara un tefon de fiecare fata? E un dezaxat care se lauda cu izbanda. De asta a sunat.
      Apoi nu a mai raspuns, dar telefonul nu l-a aruncat; politistul nu zice ca telefonul a fost inchis ci ca nu a raspuns.
      Nu e decat ceva mai putin prost decat militienii, ceea ce nu inseamna mare lucru.
  • +9 (11 voturi)    
   da pare ok (Marţi, 30 iulie 2019, 10:41)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   pentu o laba trista!

   de ce dracu au cerut ajutor la DOS tocmai la 10 seara?!
   • -8 (10 voturi)    
    Locatia nu e usoara. (Marţi, 30 iulie 2019, 10:59)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    Exista reflexii exista interferente, Prima data trebuie sa stabileasca daca pot afla mai multe, si apoi e ceva de lucru. Chiar e cum scrie, locatia probabila. In zona respectiva ca pe google maps e deja marcata casa, erau peste 30 de case si gospodarii. O celula nu iti poate oferi detalii despre locatia, iti trebuie minim doua, si atunci ai o eroare foarte mare.
    • +14 (14 voturi)    
     SRI-DOS (Marţi, 30 iulie 2019, 11:40)

     Capac1947 [anonim] i-a raspuns lui Lok

     Pot localiza telefonul cu o precizie foarte buna fara sa fie nevoie de un apel telefonic...

     Pacat ca s-a interzis colaborarea institutiilor(erau foarte eficiente pentru coruptii de la putere)... Suportam consecintele...
     • +1 (5 voturi)    
      Daca telefonul are GPS poate... (Marţi, 30 iulie 2019, 12:17)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Capac1947

      Daca nu are se face prin identificarea antenelor celulare si a ariilor acoperite de ele. Mai pot face si triangulare daca au aparatura (antelenele celulare si electronica lor) atata de precisa.
    • +6 (6 voturi)    
     Daca actiunea este necesara (Marţi, 30 iulie 2019, 12:41)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Se poate localiza postul telefonic si fara apelare, cu colaborarea retelei, evident!
     Era vorba de viata unui OM! Era confirmat destul de serios ca fata nu era doar intarziata pe la vreo petrecere cu "fetifrumosi".
     Scopul rapirii chiar, declarat.
    • +5 (5 voturi)    
     Relfexii si interferente (Marţi, 30 iulie 2019, 12:42)

     gigiK [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Un lucru trebuie sa fie clar. Nu tehnologia a fost problema ! Nu cred ca cineva poate sa sustina ca in 2019 nu exista tehnolgia pentru a localiza un apel.

     Reflexii si interferente au fost in proceduriile politiei, procurorilor, in procesul de achizitie STS, in legea care a blocat tehnica SRI in investigatii domestice, etc.
     • -1 (1 vot)    
      Atunci du-te de te educa cum e cu telefonia. (Marţi, 30 iulie 2019, 15:37)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui gigiK

      Ca daca e de vorbit despre ce crede lumea, e multe.
  • +10 (10 voturi)    
   Sunt curios daca (Marţi, 30 iulie 2019, 11:46)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   ti s-ar fi parut ok cu copilul tu omorat de un bezetic si de o armata de incompetenti!
   Cum pare ok, daca avem de-a face cu doua fete omorate!?
   Sincer, nici macar urme de creier nu pari a avea!
   • -1 (5 voturi)    
    Pai din declaratiile cele mai oficiale (Marţi, 30 iulie 2019, 12:22)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Pare-se telefonul Alexandrei l-a infundat pe Dinca. Nimic altceva nu il identifica. Si Chiar si telefonul ala se pare ca a fost prea tarziu.
    In presa apare ca ar fi fost strigate la 4 dimineata. Dar la 6 cand au intrat politistii arderea a avut loc deja. Nici la Auschwitz nu erau arsi asa de repede. Nu bat povestile din media cu realitatea. Ma bucur ca avem ceva declaratii oficiale, ca pe astea le poti verifica, si daca ar fi false e de domeniul penal.
    Tu chiar crezi ca putea fi salvata Alexandra daca ucigasul a omorat-o la scurt timp dupa telefonul ala care era singura pista valida catre criminal?
   • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Marţi, 30 iulie 2019, 15:31)

    Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

 • +17 (17 voturi)    
  bull shit total (Marţi, 30 iulie 2019, 10:36)

  Adrian_1234 [utilizator]

  deci puteau sa afle unde e de la 10.30 daca intrebau unde e telefonul ala de pe care a fost sunata maicasa.
  Deci o gaseau instant daca chiar vroiau dar "noi muncim noi nu gandim"
  • -10 (10 voturi)    
   Au sunat telefonul ala si nu mai raspundea. (Marţi, 30 iulie 2019, 11:00)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_1234

   De asemenea nu era clar pana atunci daca e vorba de o rapire. Doar presupunere. Nu e sigura ca Dinca a sunat din casa, te gandesti ca o fi luat o minima precautie.
   • +5 (5 voturi)    
    SRI-DOS (Marţi, 30 iulie 2019, 12:10)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    are alta tehnica decat STS, puteau identifica locatia chiar si a unui telefon inchis. Acesta emite niste unde, chiar si cand e inchis, si il puteau localiza.
    De fapt chiar asa au localizat casa criminalului, pe baza inregistrarilor de la aceste apeluri.
    Marea problema este ca s-a cerut ajutorul DOS prea tarziu.
    • +1 (3 voturi)    
     Un telefon închis ... (Marţi, 30 iulie 2019, 13:11)

     trotuar [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     în sensul de oprit sau trecut pe mod avion nu emite nici-un fel de unde. Asta dacă nu cumva este special făcut să fie urmărit.

     Dacă este conectat dar nu răspunde atunci poate fi urmărit, dar pentru asta ai nevoie de SRI.
     • +1 (1 vot)    
      trebuie (Marţi, 30 iulie 2019, 13:34)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui trotuar

      să scosă bateria din telefon ca să nu poată fi localizat. Nu doar oprit din funcționare telefonul.
    • +1 (1 vot)    
     Mituri. Si nici macar nu e de domeniul lor. (Marţi, 30 iulie 2019, 15:38)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Nici nu ai vrea sa fie. Dar asta e altceva.
   • +3 (3 voturi)    
    Daca nu a sunat din casa care-i treaba? (Marţi, 30 iulie 2019, 12:45)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Telefonul poate fi localizat si poate fi urmarit.
    Criminalul este un dobitoc, un primitiv cu instincte animalice, dar nici agentii nu se ridica la nivelul lui intelectual.
  • +5 (7 voturi)    
   Telefonul era pe cartela? (Marţi, 30 iulie 2019, 11:45)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_1234

   Ca daca nu, atunci puteau afla in minute cine e posesorul si se puteau prezenta direct la usa.
   • +1 (1 vot)    
    telefonul (Marţi, 30 iulie 2019, 13:38)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

    criminalului, cel de pe care a sunat Alexandra, funcționa cu cartelă pre-pay. Cum psd-alde-udmr au respins solicitarea opoziției ca la achiziționarea unei astfel de cartele, cumpărătorul să prezinte un act de identitate, nu s-a putut asocia niciun nume cu nr. de telefon.
    Abia acum arafat vine ca o floare cu această propunere (de a se cumpăra cartele pre-pay doar cu un act de identitate), ca și când e gândită de pesedaci, lucru fals.
 • +2 (8 voturi)    
  "reprezentanții Parchetului nu au fost de acord" (Marţi, 30 iulie 2019, 10:39)

  MakeRoGreatAgain [utilizator]

  Hmmm... Din ce vad politia locala, in ciuda modului oribil cum a vorbit politistul cu Alexandra, s-a miscat foarte repede.

  E incredibil ca, in ciuda faptului ca era deja clar vorba de o rapire, "reprezentanții Parchetului nu au fost de acord".

  De ce exact Parchetul nu a fost de acord cu interventia? Daca as fi paranoic, as banui coruptia legata de traficul de persoane. Adica, o temere sa nu se descopere ceva ce nu ar trebui.
  • +4 (4 voturi)    
   Da, s-a miscat repede :) (Marţi, 30 iulie 2019, 11:16)

   somesanu [utilizator] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

   in sensul "... si melcul, tzust, in tufis".
 • +11 (11 voturi)    
  Ma ingrozeste (Marţi, 30 iulie 2019, 10:43)

  maferescdeciuma [utilizator]

  lipsa de reactie a Politiei. Cum, frate, sa stii tu ca ai in oras unul internat de 9 ori la nebuni si expulzat din Italia pt trafic de persoane si sa nu te apuci sa-l filezi din seara aia? Puteau sa-l supravegheze cu o zi inainte ca macar fata sa sune, nu numai ca ii salvau viata, dar o mai si scapau de toate chinurile de peste noapte. Bine ca atunci cand l-a lovit pantecaraia pe nenorocitul ala de deputat, imediat i s-a pus elicopter la dispozitie, sa nu cumva sa aiba prea multe perechi de pantaloni de spalat.
  • +2 (2 voturi)    
   Exista si o minima sansa ca nu a ucis-o (Marţi, 30 iulie 2019, 12:50)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui maferescdeciuma

   I-ar fi trebuit mai mult timp sa stearga urmele, dar ca sa o faca disparuta, a avut timp berechet, cu concursul ageamiilor de la politie (sa zicem ca sunt doar prosti).
   A recunoscut acum crima ca sa traga de timp, dupa care, nefiind gasit cadavrul, va putea contrazice prima declaratie, ca era in stare de confuzie...
   Intre timp ori o fac altii ori intra in "circuit" ca sa "faca bani". Oricum, vai de viata ei!
   • 0 (2 voturi)    
    seamănă (Marţi, 30 iulie 2019, 13:42)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

    mai mult cu un scenariu de film decât cu realitatea.
    Adică acest psihopat se sacrifică de dragul rețelei de trafic de carne vie. Nu cred.
    A omorât-o și i-a dat foc. S-au găsit resturi umane al căror ADN va certifica cui aparțin.
    • +1 (3 voturi)    
     Tebuia sa aiba conditii tehnice sa arda rapid (Marţi, 30 iulie 2019, 15:23)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     Nu doar un butoi de tabla.
     S-a sacrificat pentru banda - pentru bunul mers al afacerii (si pentru ca de aia ii e mai frica decat de justitie). El poate sa-si retraga declaratia dupa ce-i lasa pe criminalisti sa piarda timp cu investigatii aiurea; in lipsa unui cadavru, declaratia e vorba-n vant asa cum sunt multe dintre informatiile cu care suntem intoxicati.
     Fata era in acel moment "marfa" pentru scos la "produs". In calitate de "procuror" (adica cel care procura) isi lua si el partea violandu-le pe victime, dar fara sa le strice. Asta face parte din procedura, in toate cazurile de racolare pentru prostitutie despre care am auzit. In primul rand victima trebuie doborata psihic ca sa poata fi dresata pentru prostitutie dupa ce pierde orice speranta.
     Crezi ca de dragul ei s-a dus sa caute unguent ca sa-i ingrijeasca ranile de la mana, sau ca sa nu-i scada pretul in cazul vreunei infectii?
     In intervalul de timp cat a durat de la telefon pana cand politia a descins la domicilul sau, individul a mai umblat prin oras - n-a stat acasa sa inteteasca focul si sa tina acoperit ca sa nu iasa fumul, dar avea timp sa ia legatura cu reteaua si sa predea marfa in regim de urgenta.
     Nu zic ca e musai asa, dar lipsesc multe informatii si in primul rand, lipseste cadavrul care nu se poate dezintegra pur si simplu prin foc de paie.
 • +4 (16 voturi)    
  tot nu inteleg (Marţi, 30 iulie 2019, 11:19)

  Itsoc [utilizator]

  deci intre 11:07 si 06:00 cand politistii au intrat in locatie, fata a disparut cu desavarsire. s-a aneantizat.

  sangele testat nu e de natura u,ana
  carnea din frigider nu e de natura umana iar
  oasele gasite numai a oase de om nu arata (mai degraba pui si cotlete de porc).

  intrebare: unde-i fata? nu cumva a fost extrasa in timpul noptii de gruparea de trafic de persoane care opereaza in caracal? nu cumva politistii tocmai asta au asteptat?

  nu cumva fata chiar e in anglia...?
  • +5 (7 voturi)    
   ma amuza (Marţi, 30 iulie 2019, 12:20)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   este absolut amuzant cum vin unii si dau minus doar pentru ca pun niste intrebari de bun simt dar nu vine nimeni sa comenteze si sa spuna: amice, esti idiot, uite, raspunsurile sunt asa si pe dincolo.
   nu, te opui variantei servita de presa? esti paria, minus!!
   wtf ppl? ganditi pentru voi!
   • 0 (2 voturi)    
    te contrazici (Marţi, 30 iulie 2019, 14:03)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    singur.
    Imaginația ta trebuia să te tragă de mânecă și să-ți spună că dacă Alexandra ar fi fost încă din noaptea de miercuri spre joi pe drumul spre Anglia, așa cum spunea și cel care a sunat-o pe maică-sa pe la 10:30 și s-a drept ginere, atunci primul apel al Alexandrei către 112 de joi de la ora 11:00 nu ar fi putut fi localizat în România, lângă Caracal.
    D-aia îți iei minusuri.
    • 0 (0 voturi)    
     nu se contrazice chiar asa... (Marţi, 30 iulie 2019, 16:01)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     Dupa ce a prins-o cu telefonul, individul si-a schimbat planul.
     A renuntat sa se mai foloseasca de ea in scop personal fiindca era riscant si a trebuit sa scape cumva de ea...
     acuma, ca a omorat-o fara sa lase niciun fel de urme decat niste haine arse, sau ca a predat-o cuiva din filiera, care ipoteza e mai credibila?
     • 0 (0 voturi)    
      De ce ar confesa la omor in loc de rapire cu viol? (Marţi, 30 iulie 2019, 16:51)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

      Adica e mult mai grav la pedeapsa.
      Si pe prima fata cum a vandut-o? Sau nu? Sau face asta numai cu unele? Bate cu realitatea?
      • +1 (1 vot)    
       Pentru omor fara probe, nu implica pe nimeni (Marţi, 30 iulie 2019, 18:20)

       Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Daca recunoaste apartenenta la un grup organizat, transfrontalier si ii pune pe aia in pericol, si-o ia de la ei mult mai rau decat de la justitie - incomparabil.
       Justitia din Romania este ultimul lucru de care se tem infractorii aici - "Dormi linistit! PSD lucreaza pentru tine!" - dar de razbunarea bandelor se teme orice gainar.
       Daca retracteaza declaratia, ceea ce poate sa faca oricand, atata timp cat nu se gaseste cadavrul, scapa neatins.
       Cel mult ceva de genul "obstructionarea justitiei" sau vreo amenda pentru car-sharing neutorizat si, fiind batran si cam dus cu capul nu prea ramane nimic.
  • -1 (3 voturi)    
   sunt (Marţi, 30 iulie 2019, 13:44)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   curios în baza a ce anume contrazici experții de la criminalistică care afirmă existența de resturi umane găsite la locuința criminalului.
   • +1 (3 voturi)    
    ce resturi umane? (Marţi, 30 iulie 2019, 16:25)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    unde-s resturi umane?

    S-a publicat o poza cu niste oscioare puse pe o carpa (de mici dimensiuni, poate vreo 2 kg de oase) despre care (ATENTIE) IML a spus ca-s asa calcinate, uscate si descompuse ca nu sunt siguri ca vor putea extrage probe ADN din ele, da? deci nexum ADN.
    - carnea din frigider era de porc iar probele de sange luate din casa omului erau de animal.

    deci care experti zic de existenta resturilor umane?
 • +7 (7 voturi)    
  ... (Marţi, 30 iulie 2019, 11:23)

  sentenced [utilizator]

  Cei care au intarziat interventia trebuie tratati ca suspecti in acest caz. Pare ca au colaborat cu criminalul.
 • +10 (10 voturi)    
  Hm (Marţi, 30 iulie 2019, 11:24)

  RaduMischie [utilizator]

  Daca e sa dau un diagnostic, astia de la politie nu si-au bagat de tot picioarele, dar mai degraba s-au agitat ca niste curci bete.
  Practic, pare ca nu a fost un cap rece, un centru de coordonare, si fiecare a facut cum l-a taiat capul.
  Dar, ce e mai nasol este ca deja nu mai putem pune degetul pe un vinovat. Acum doua zile era STS-ul, ca nu a dat locatiile. Ieri am aflat ca nu STS-ul da locatiile, ca un politist abia la 13.30 a cerut localizare, nu s-a descurcat cu aplicatia, etc. Deci STS nu mai e vinovat, revine politia vinovata.
  Azi vedem ca astia n-au stat cu mainile in san, ca s-au miscat cat de cat. Practic, maine vom vedea ca nimeni nu e vinovat, ca toti si-au facut treaba :((
 • +10 (10 voturi)    
  1h si 15 min (Marţi, 30 iulie 2019, 11:40)

  Joe@Black [utilizator]

  La nivelul actual de informatizare, triunghiularizarea trebuia ceruta si primita in 5 minute de la primirea apelurilor de la ora 11:10-11:15! NU dupa 1h si 15 min!
  Suntem in secolul 21! aceste lucruri pot fi aflate din fata calculatorului accesand bazele de data corespunzatoare si sa localizezi victima, NU este posibil asa ceva!

  E nevoie de DEMISIA tuturor din conducerea tarii pentru ca timp de 3 ani i-a interesat doar scaparea coruptilor si hotilor din puscarii si NU dezvoltarea sistemelor de protectie a populatiei acestei tari care cotizeaza la bugetul tarii!

  Demisia este putin spus, daca nu au onoare/demnitate, raspunsul va veni din partea populatie la urmatoarele scrutine!
  • +5 (5 voturi)    
   mda (Marţi, 30 iulie 2019, 12:19)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Joe@Black

   Sa zicem ca triangulare nu se putea exact ref convorbire, dar pe baza imei se putea vedea unde a fost activ telefonul (sau cartela) in ultimele x luni si suprapusa harta cu celula activa cand a sunat fata. Dar sa nu le cerem sa gandesca.
 • +1 (1 vot)    
  Eficienta (Marţi, 30 iulie 2019, 12:34)

  n.dumiritu [utilizator]

  Eu sper ca la sedinta CSAT de astazi sa-si dea seama toti de acolo cit de ridicoli sint. Se lauda toti ca se pregatesc pentru amenintari de amploare, ca sint interconectati cu NATO in analiza de informatie strategica etc. Si vine un descreierat si-i pune pe toti sa bjbiie o zi intreaga. STS-ul stia acut ce vulnerabilitate are, stia ca are solutii, dar prefera sa boceasca dupa alocari bugetare pt. ca abia isi acopera costurile de personal.

  Orice scop de functionare vine in urma satisfacerii necesitatii de salarizare (la limita, functionarea cu scop nu mai intereseaza pe nimeni). La nivelul intregii adminstratii este asta in ultimii ani: bugetul Min.transporturilor este mare la inceput de an, dupa care se taie la mijlocul anului si nu se mai face nimic; bugetul primariilor abia acopera costurile de personal si nu se mai face nimic; se da lege pt. autostrada Moldova, dar nu pot fi dati decit 10mil.lei pt. studiu de fezabilitate. Se functioneaza pe avarie pentru plata functionarimii si atit. Noroc ca se pot imprumuta la costuri duble fata de Grecia ca sa poata achita si pensiile.

  Iese Arafat sa spuna ca nu este lege pentru localizare pe mobil (desi localizarea fix-ului este cu acuratete): cine te-a impiedicat sa ai lege? Cind ai scopuri imperative, aloci mijloace, iti creezi cadrul legal, faci ce trebuie ca sa te apropii de tinta propusa. Daca nu o faci, un criminal dement iti ride in nas, oricite servicii galonate ai avea.
 • +5 (5 voturi)    
  Imaculati (Marţi, 30 iulie 2019, 12:45)

  Pilips [utilizator]

  Da, STS nu a lucrat perfect.
  Politia a lucrat perfect.
  Procuratura a lucrat perfect.

  De vina e fata pentru ca a mers in oras si criminalul.

  Data viitoare o sa fim la fel de bine pregatiti!
  E fix ca in cazul Colectiv, nimeni nu are nicio vine.

  Bravo
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 30 iulie 2019, 13:06)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  Eh, a greșit fata (Marţi, 30 iulie 2019, 15:05)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  Trebuia să depună apelul telefonic în scris la etajul 1. În multiplu exemplar.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by