Audierea suspectului principal în cazul Caracal, Gheorghe Dincă, a fost întreruptă duminică seară, după ce acestuia i s-ar fi făcut rău, a anunțat avocatul din oficiu al bărbatului. Dincă a fost dus în arestul poliției, unde primește îngrijiri medicale, iar audierile urmează să se reia la ora 20.00.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

UPDATE: Dincă a fost dus din nou la DIICOT, după ce a primit ajutor medical în arest

Gheorghe Dincă a fost scos din sediul DIICOT Craiova, unde se desfășurau audierile după ce bărbatul a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, și dus în arest, cu o mașină a IPJ Dolj.

„Audierile au fost întrerupte, întrucât suspectul se simte rău. A fost dus în arestul IPJ, la ora 20.00 se reia audierea”, a spus avocatul Bogdan Alexandru, apărătorul desemnat din oficiu al lui Gheorghe Dincă.

„O stare care nu îi mai permitea să continue audierea (...) Da, are păreri de rău pentru faptele sale, de aceea a și ajuns în situația în care i s-a făcut rău. Asta l-a făcut să recunoască. Pur și simplu a cedat din cauza remușcării, complexului pe care l-a avut cu privire la faptele pe care le-a săvârșit. Mi-a spus că azi-noapte nu a dormit deloc”, a explicat în continuare avocatul Bogdan Alexandru.

Avocatul a precizat că, după audieri, se va face și o reconstituire a faptelor.

De asemenea, el a spus că este posibilă și efectuarea unei expertize psihiatrice.

Întrebat dacă suspectul le-a spus anchetatorilor unde a ascuns corpurile victimelor, Bogdan Alexandru a răspuns că acesta „a dat detalii, dar nu pot fi furnizate public, sunt chestiuni de urmărire penală”.

„S-au dat detalii cu privire la modul de săvârșire a infracțiunilor. Eu personal vi le-aș da, dar trebuie să înțelegeți că și Parchetul a atras atenția că se scurg informații”, a explicat avocatul.

Despre existența unor eventuale alte victime, avocatul a spus că „nu se vorbește despre acest lucru”. De altfel, el a menționat că Dincă nu avea alte dosare penale, cazierul său judiciar fiind „curat”.

„Dosarul de trafic de persoane a fost făcut pe cazul Luiza, pe primul caz. Ulterior s-a continuat și s-a făcut caz de trafic de minori și pe cazul Alexandra, și așa s-a ajuns la acuzație, făcând o conexare a celor două dosare. Deci, discutăm de trafic de persoane numai în cazul acestor două cazuri, nicidecum de alte cazuri, nu sunt alte persoane pentru care să fie acuzat”, a explicat avocatul.

Amintim că, anterior în cursul zilei, Gheorghe Dincă și-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, potrivit avocatului.

"Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreține relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie", a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă, pentru Mediafax.