​O statuie concepută mai mult ca un fel de ”parodie” și care o înfățișează pe prima doamnă a Americii, Melania Trump, a fost dezvelită în orașul său natal din Slovenia, a strânit o serie de controverse, unii localnici acuzând faptul că nu seamănă deloc cu soția președintelui SUA, ci cu o...”ștrumfiță”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sculptura artistului american Brad Downey a fost realizată din trunchiul unui copac, cu drujba, cu ajutorul artizanului Ales Zupevc şi a fost plasată în oraşul Sevnica, unde s-a născut Melania Trump, relatează BBC News.

Artistul a declarat că a vrut să provoace un dialog despre situaţia politică din America. În schimb, unii localnicii spun că este ”o rușine” și că seamănă cu o ștrumfiță. Sculptura imensă o arată pe aceasta înbrăcată într-o haină albastră, ținând o mână semănând mai degrabă cu o bâtă ridicată spre cer.

Artistul are deschisă o expoziţie la Ljubljana, capitala Sloveniei, până la finalul lunii august. Reprezentanţii galeriei din Ljubljana au sugerat, într-o broşură, că statuia ar putea fi o simplă ”farsă". Sevnica a devenit o atracţie turistică de când Donald Trump, soţul Melaniei Trump, a fost ales preşedintele SUA, în 2016.

Localnicii au profitat de acest lucru pentru a lansa o serie de produse asociate cu numele Trump, precum papuci, prăjituri și burgeri cu "păr ciufulit" din brânză, aluzie la coafura preşedintelui american.