Soția bărbatului ucis în parcul din orașul Făget a murit, sâmbătă, la Spitalul Județean din Timișoara. Femeia, în vârstă de 59 de ani, a suferit leziuni extrem de grave, după ce a fost lovită de atacator cu pumnii, cu picioarele, dar și cu o bâtă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem șocați și bulversați de ceea ce s-a întîmplat la Făget. Din păcate, doamna a încetat astăzi din viață. Avea un traumatism cranio-cerebral extrem de grav, a fost monitorizată permanent în secția de terapie-intensivă, dar leziunile au fost prea grave și profunde pentru a putea supraviețui", a declarat, sâmbătă, la Digi 24, managerul Spitalului Județean din Timișoara, Marius Craina.

Femeia avea 59 de ani. Miercuri dimineață, ea se afla împreună cu soțul său, de 57 de ani, în parcul din Făget, unde făceau jogging. Ei au fost atacați din senin de un individ de 33 de ani, care i-a lovit cu pumnii și cu picioarele, dar și cu o bâtă. Ca urmare a loviturilor primite, bărbatul a murit, iar femeia a fost transportată la spital în comă.

Apoi, potrivit anchetatorilor, bărbatul a plecat către localitatea Temerești cu bicicleta cu care venise în parc. Pe drum, tânărul a întâlnit un tractor în care se aflau două persoane - o femeie și un bărbat care mergeau la câmp. Individul i-a bătut și pe aceștia, apoi s-a întâlnit cu o femeie aflată în cârje, pe care, de asemenea, a lovit-o. La un moment dat, bărbatul a ajuns în curtea unui localnic din Temerești, de unde a furat o mașină. În momentul în care a vrut să iasă din curte cu autoturismul, individul a lovit cu mașina un alt bărbat.

Procurorii au refăcut și filmul atacurilor, care arată că bărbatul și-a ales victimele la întâmplare, agresându-i pe toți cei care i-au ieșit în cale. El consumase trei tipuri de droguri, între care cocaină.

Atacatorul, Ionel Boldea, a fost prins miercuri noapte într-o mașină, în apropiere de locuința sa din satul Bichigi. El le-a spus polițiștilor că mergea spre casă să facă un duș. Întrebat unde a stat până atunci, a răspuns: ”într-un pom”.

El le-a mai declarat polițiștilor care l-au prins că totul s-a întâmplat din cauza unei ”icoane dintr-o cameră”, ”o icoană care efectiv m-a luat după ea”:”Icoana care m-a scos afară din casă la șase dimineața ... o icoană de argint m-a scos afară din casă, m-a făcut să fac unele lucruri, să am o forță inumană. Am dat cu piciorul, am spart capul unei femei”.