Inspectoratul General al Poliției Române vrea să cumpere servicii de transport aerian necesare însoțirii cetățenilor extrădați, licitația fiind publicată pe SICAP în 6 iunie. Valoarea totală a contractului este de aproape un milion de euro, iar serviciile sunt pentru transport în peste 10 state, informează Mediafax.

Stema IGPRFoto: Wikipedia

Potrivit anunțului publicat pe platforma SICAP, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) intenționează să cumpere servicii de transport aerian în Elveția, Polonia, Norvegia, Belarus, Slovenia, Columbia, Macedonia, Muntenegru, Peru, Iordania, Monaco, Madagascar, Emiratele Arabe Unite (Dubai și Abu Dhabi) și Coreea de Sud.

Valoarea totală a contractului este de 903.500 euro, iar termenul de depunere a ofertelor este 17 iulie 2019.

Potrivit caietului de sarcini, ofertantul trebuie să își asume o serie de obligații, între care se numără și aceea ca prestatorul serviciilor de transport aerian să accepte extrădați la bordul aeronavei.

„Compania se obligă să accepte la bord în cadrul unei curse un număr de până la 3 extrădați, numărul acestora fiind stabilit de autoritatea contractantă la momentul achiziționării biletelor. (...) În situația în care nu există curse directe de la București către locul de preluare, ofertantul va asigura bilete de avion cu un singur tranzit. Nu vor fi folosite pentru tranzit state ca Republica Turcia, Danemarca, Polonia, Ungaria,. Germania, LEtonia, Croația, Marea Britanie, Republica Serbia, Suedia sau Austria”, se mai arată în caietul de sarcini.

Acordul-cadru care va fi încheiat are o durată de 18 luni. În aceste 18 luni, pentru destinațiile din lista țărilor pentru care se cumpără servicii pot fi solicitate bilete pentru polițiști (numărul lor poate varia între 2 și 140) și pentru cetățeni extrădați (numărul lor variază între un cetățean și 70).